ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΔΑΖ
Επέστρεψαν οι εικόνες στην Ιερά Μονή Παναγίας Δερματούσας στο Τραγάκι
08-04-2016 08:15:00

Εκκλησιαστικά κειμήλια και πιο συγκεκριμένα εικόνες που είχαν διασωθεί από τον καταστροφικό σεισμό του 1953, βρήκαν και πάλι την θέση τους την περασμένη Τρίτη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δερματούσας στο Τραγάκι. Πρόκειται για κειμήλια που μέχρι σήμερα φυλάσσονταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιγνατίου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο από τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε την επιστροφή των κειμηλίων στην εκκλησία και το αίτημα αυτό εισακούστηκε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον εφημέριο της Ιεράς Μονής π. Σεραφείμ Κονίδη, η παράδοση έγινε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2016, από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ευστάθιο Μπετίνη, παρουσία των εκκλησιαστικών συμβούλων κ. Νάκη Αρβανιτάκη και κ. Γιώργου Στραβοπόδη, αλλά και του Προέδρου της Κοινότητας Τραγακίου κ. Γιάννη Πομόνη, ο οποίος και αυτός από την πρώτη στιγμή συνέβαλε τα μέγιστα για την επιστροφή των Κειμηλίων πίσω στο Μοναστήρι.

Ο εφημέριος π. Σεραφείμ, κατά την παράδοση των Κειμηλίων τόνισε τα εξής: «Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, εκφράζοντας τα αισθήματα τόσο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά θεωρώ και όλων των κατοίκων της Ενορίας Τραγακίου, παρακαλώ δεχθείτε από βάθους καρδίας τις ολόθερμες ευχαριστίες μας για την παράδοση στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή στον Ιερό Ναό Παναγίας Δερματούσας των τελευταίων Κειμηλίων, τα οποία με πολύ φροντίδα φυλάξατε όλα αυτά τα χρόνια. Σας παρακαλώ να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την απόφαση τους να παραδώσουν τα Κειμήλια. Ευχόμαστε πλούσια την ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου, προστατών της Ενορίας μας σε Σας, στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζομένους και στους τροφίμους του Ιδρύματός Σας.»

Την ικανοποίησή του για την επιστροφή των Κειμηλίων στην Μονή εξέφρασε μιλώντας στον –Ε- και ο Πρόεδρος του Τραγακίου Γ. Πομώνης, ο οποίος τόνισε την σημασία που έχει η Μονή για το χωριό. Αξίζει να σημειωθεί πως με την πρόνοια των κατοίκων του χωριού, αποκαταστάθηκαν και οι ζημιές που είχαν γίνει στον περίβολο του Ναού από αγνώστους πριν από λίγες ημέρες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment