Κοινωνία

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Προσφυγές για τον παράνομο μετασχηματιστή της ΔΕΗ προετοιμάζουν οι επαγγελματίες!

Άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις θα πρέπει να προχωρήσει η απομάκρυνση του μετασχηματιστή της ΔΕΗ στην πλατεία Δημοκρατίας καθώς πλέον υπάρχει μια ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του νησιού μας που χαρακτηρίζει την εγκατάσταση αυτή παράνομη!

Θυμίζουμε πως μετά την επιβολή προστίμου από την Διεύθυνση…

περισσότερα...

19-12-2018 12:49:00


Αριθμός ρεκόρ για τις φωλιές της Καρέττα

Με αριθμό ρεκόρ για τις φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta στη Ζάκυνθο, κλείνει το 2018, σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό τμήμα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).

Ειδικότερα, κατά την περίοδο ωοτοκίας του 2018 (Μάιος – Οκτώβριος 2018), τα μέλη του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας…

περισσότερα...

19-12-2018 10:45:00


Ακατάλληλο για χρήση λόγω σεισμών το παλιό Νοσοκομείο

Την παράταση των μισθωτηρίων στα κτήρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες της ΠΙΝ στη Ζάκυνθο, μέχρι να γίνει πραγματικότητα η μεταστέγαση των υπηρεσιών αυτών στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστάσης ωστόσο, δεν είναι καθόλου άμεσο, αν λάβουμε υπόψη…

περισσότερα...

18-12-2018 11:00:00


Στο μικροσκόπιο ο προγραμματισμός της ΔΕΥΑΖ για το ’19

Πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΖ και το ενδιαφέρον των ζακυνθινών εστιάζεται τώρα στις δράσεις και τον προγραμματισμό της δημοτικής επιχείρησης για το 2019, καθώς η επόμενη τουριστική σεζόν δεν είναι μακριά.

Το ύψος του προϋπο λογισμού είναι 10,8 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με όσα είπε ο εισηγητής και διευθυντής…

περισσότερα...

15-12-2018 12:54:00


Στα χαρακώματα ο Δήμος με τον ενοικιαστή της «Δημοτικής ακτής»

Σε μάκρος θα τραβήξει η διαφωνία μεταξύ του Δήμου και του ενοικιαστή του εστιατορίου της Δημοτικής Ακτής αφού τώρα η διαδικασία πηγαίνει σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Στη προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου αποφασίστηκε ο ορισμός δικηγόρου που θα αναλάβει να εκπροσωπήσει το Δήμο στο Εφετείο. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι…

περισσότερα...

15-12-2018 12:46:42


Ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Δ. Πέττας για τη βεβαίωση των οφειλών

Απαντήσεις στο ζήτημα της βεβαίωσης των οφειλών που έχουν μέλη του Επιμελητηρίου από το 2008 προς το φορέα, θέλησε να δώσει ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Δημήτρης Πέττας μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε-, με αφορμή και τις επισημάνσεις που έγιναν πρόσφατα για το θέμα από τον Β΄ Αντιπρόεδρο του Φορέα Μαρίνο Στουφή.

Ο…

περισσότερα...

15-12-2018 12:17:00


Καθυστερεί η εφαρμογή της e-πολεοδομία στο νομό μας!

Αν και έχει αναγγελθεί επισήμως με πολλούς τρόπους στο νομό μας δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή και αυτός είναι ένας από τους λόγους αντιδράσεων από την πλευρά των πολιτικών μηχανικών.

Η e- πολεοδομία θα τεθεί σε υποχρεωτική λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και ήδη οι αρμόδιοι υπάλληλοι πρέπει να εκπαιδεύονται για να μπορέσουν να φέρουν…

περισσότερα...

15-12-2018 11:50:30


Δ. Βερτζάγιας: Το πλοίο πρέπει να επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία στο λιμάνι της Ζακύνθου

Στην προσφυγή της ΑΝΕΖ στη Δικαιοσύνη για την αγοραπωλησία του πλοίου “Νήσος Κεφαλονιά” αναφέρθηκε μιλώντας προχθές στο ραδιόφωνο του –Ε- ο εκπρόσωπος της διοίκησης της εταιρείας Δ. Βερτζάγιας σημειώνοντας πως μοναδικό μέλημα της ΑΝΕΖ είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγγυήσεις για το πλοίο “Ζάκυνθος Ι”, το…

περισσότερα...

14-12-2018 13:11:40


Πέρασε ένας ακόμα χρόνος χωρίς να παραδοθεί το Ειδικό Σχολείο (Βίντεο)

Τα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση του νέου κτηρίου για το Ειδικό Σχολείο στην Μπόχαλη έχουν ήδη ξεπεραστεί και ακόμη μια χρονιά μας αποχαιρετά χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί για να παραδοθεί σε λειτουργία.

Η ανησυχία της σχολικής κοινότητας είναι μεγάλη, ενώ την αγωνία τους για την εξέλιξη του έργου εξέφρασαν κατά την συνάντηση που…

περισσότερα...

14-12-2018 12:45:28


Αντιδράσεις για τη βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Επιμελητήριο

Την βεβαίωση των οφειλών που έχουν μέλη του Επιμελητηρίου προς το Φορέα για το έτος 2008 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη και ο Β΄ Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού Νέο Επιμελητήριο Μαρίνος Στουφής, μίλησε στο ραδιόφωνο του -Ε- για τους λόγους που καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση.

Όπως…

περισσότερα...

14-12-2018 12:17:24


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας