Ελλάδα Ζάκυνθος

Η πρώτη τοποθέτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Διονύση Ακτύπη στη Βουλή

Στην αδυναμία λήψης αποφάσεων από δήμους και περιφέρειες και στην κατάργηση του ασύλου αναφέρθηκε, εκτενώς, ο βουλευτής ΝΔ Ζακύνθου Διονύσης Aκτύπης, στην πρώτη του εισήγηση από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου “Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα”.

Έχοντας και ο ίδιος γνώση και εμπειρία από τη θητεία του ως Δήμαρχος Ζακύνθου, υπερασπίστηκε σθεναρά τις διατάξεις που προωθεί έγκαιρα η Κυβέρνηση και δίνουν λύση στην ακυβερνησία των ΟΤΑ. Ακυβερνησία που προκύπτει από το γεγονός της μη διασφάλισης πλειοψηφίας, εξαιτίας της απλής αναλογικής που βιαστικά, πρόχειρα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των φορέων η προηγούμενη Κυβέρνηση ψήφισε.

Κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ για στείρα αντιπολίτευση κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στις επιτροπές και του επέρριψε ευθύνες γιατί μπροστά στο  μικροπολιτικό όφελος επέλεξε να θυσιάσει τους Ο.Τ.Α.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της κατάργησης του ασύλου. Έχοντας αρχικά επισημάνει τους προσωπικούς του αγώνες για την προάσπιση του ασύλου κατά τα φοιτητικά του χρόνια, στη συνέχεια υπεραμύνθηκε της διάταξης για το πανεπιστημιακό άσυλο. Υπογράμμισε ότι δεν έχουν καμία σχέση με το άσυλο ιδεών τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας και η χρήση του πανεπιστημίου ως καταφύγιο και βάση οργάνωσης εγκληματικών ενεργειών.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την τοποθέτησή του:

Από τη χθεσινή πρώτη εισήγηση από το βήμα της βουλής, στο σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών

Δημοσιεύτηκε από Διονύσιος Ακτύπης στις Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *