Ζάκυνθος

Παραιτήσεις για μέλη του Συλλόγου “Βραχιώνας”, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΛΙΒΑ

“Δεν μπορώ να κάνω το χωροφύλακα” δηλώνει ο Πρόεδρος Στ. Σκιαδόπουλος

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις στο Λίβα ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν και να δέχονται σκουπίδια, δρομολόγησαν εξελίξεις στο Σύλλογο Προστασίας του Βραχιώνα και πιο συγκεκριμένα την παραίτηση του Προέδρου Στ. Σκιαδόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα προτίθεται να πράξει και ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Ν. Ζαράνης.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Ν. Ζαράνης

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο το κ. Σκιαδόπουλο, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του -Ε- οι τελευταίες εξελίξεις του προκαλούν έντονη πικρία και απογοήτευση, ενώ έθεσε δημόσια το ερώτημα αν η προστασία του περιβάλλοντος είναι τελικά υπόθεση λίγων μόνο ατόμων που με συνεχείς επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του Λίβα κινδυνεύουν να θεωρηθούν γραφικοί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Βραχιώνας» Στ. Σκιαδόπουλου

Σημείωσε πως ο ίδιος δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του «χωροφύλακα» και κάλεσε τους κατοίκους του νησιού και ειδικά τους συντοπίτες του να αφήσουν τους …καναπέδες και να λάβουν πρωτοβουλίες για τον τόπο μας,«Στο Λίβα ξέρουμε τι συμβαίνει και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ανεβαίνοντας και χθες στο Λίβα είδα ενώπιον του Αντιπροέδρου του ΦοΔΣΑ να συνεχίζει η δεματοποίηση στα σύμμεικτα. Δεν μπορούμε να κάνουμε ζημιά ούτε στο Λίβα ούτε στην υπόλοιπη Ζάκυνθο. Δυστυχώς είδαμε πως μετά τους αφορισμούς από το Δήμαρχο για τη Μεσόγειο, τελικά όλα πήγαν καλά, βρέθηκαν τα χρήματα για την πληρωμή τους και επέστρεψαν από την Αθήνα με αγκαλιές και φιλιά! Κατά τη γνώμη μας η κατάσταση όσο θα πάει και θα χειροτερεύει» ανέφερε ο κ. Σκιαδόπουλος κάνοντας γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο για να υποβάλει την παραίτηση του και θα ακολουθήσει η προκήρυξη εκλογών.

Ωστόσο ανέφερε πως ο Σύλλογος έφτασε την υπόθεση στο σημείο που μπορούσε με την υποβολή των ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου, του Φοδσα αλλά και της εταιρείας Μεσόγειος. Η εκδίκαση θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου και ο Σύλλογος ζητά από το Μονομελές Πρωτοδικείο: «να παύσει προσωρινά η λειτουργία της εν λόγω μονάδας και να διαταχθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που θα κρίνει το Δικαστήριό Σας για την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης με σκοπό την προσωρινή προστασία του βάναυσα προσβαλλόμενου από τους καθών δικαιώματός μας επί της προσωπικότητάς μας αλλά και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη ζωή και στην υγεία.

Άλλως και σε κάθε περίπτωση να υποχρεωθούν οι καθ’ ων στις απαιτούμενες εκ του νόμου και της ΑΕΠΟ της μονάδας ενέργειες, όπως έχει επανειλημμένως υποδειχθεί από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και την Δ/νση των δασών, ώστε να καταστεί σύννομη η συνέχιση της λειτουργίας».

Ermisnewsroom/Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *