Κοινωνία

Μέχρι τέλη Μάρτη θα πρέπει να έχει παραδοθεί η μελέτη για το Βιολογικό

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ με αίτημα την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» που θα αφορά την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων επεξεργασίας του Βιολογικού Καθαρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκληση στην οποία θα υποβληθεί η πρόταση τον άξονα προτεραιότητας: « Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων» με τίτλο: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης».

Η πρόσκληση αυτή αφορά στην χρηματοδότηση των Δήμων και ΔΕΥΑ της χώρας.

Η πρόταση της ΔΕΥΑΖ έχει τίτλο «Προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΖ και εφόσον γίνει αποδεκτή, θα ακολουθήσει και η σχετική μελέτη.

Η ανωτέρω προμήθεια περιλαμβάνει την απομάκρυνση μέρους του υφιστάμενου Η/Μ εξοπλισμού που λόγω παλαιότητας αλλά ή φυσιολογικής φθοράς (έχουν συμπληρωθεί 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας) και την αντικατάστασή του με νέο σύγχρονο και αποδοτικότερο, για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του.

Εν αναμονή της μελέτης για την επέκταση του Βιολογικού

Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων εβδομάδων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί η Μελέτη για την Επέκταση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού μετά και την τελευταία τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού, προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα της και να μπορεί να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των νέων αλλά και υφιστάμενων δικτύων.

Η μελέτη θα πρέπει να έχει υποβληθεί μέχρι το τέλος του Μάρτη και υπάρχει η δέσμευση του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών για άμεση χρηματοδότηση, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι εγκαίρως έτοιμη και θα εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, όπως είναι αυτή από την ΥΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *