«ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ» Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Άδειασε ο τελευταίος όροφος του Ξενία μετά και τους τελευταίους σεισμούς!
09-11-2018 08:39:04

Στο μικρό διοικητήριο και πιο συγκεκριμένα σε γραφείο του ισογείου, μαζί με τη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου στεγάζονται προσωρινά οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, καθώς ο τρίτος όροφος του Ξενία, όπου οι υπηρεσίες αυτές στεγάζονταν μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζει προβλήματα μετά το μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως τόσο οι μηχανικοί του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών, όσο και ο καθηγητής του ΕΜΠ Π. Καρύδης που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα αυτοψία στο κτήριο, διαπίστωσαν πως ναι μεν δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, ωστόσο είναι αναγκαίες οι παρεμβάσεις για να μην διακινδυνεύσουν την ασφάλεια τους πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στις αίθουσες που ήδη έχουν σημανθεί με κίτρινο χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η μεταφορά των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο μικρό διοικητήριο είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό, αλλά παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί δεν είχε γίνει. Ο σεισμός φαίνεται πως λειτούργησε καταλυτικά, ώστε η μεταστέγαση των Υπηρεσιών στους χώρους  του μικρού Διοικητηρίου να γίνει γρηγορότερα. Προς το παρόν πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι Υπηρεσίες υπολειτουργούν. Σε σχέση με το Τμήμα Αδειών Διαμονής, η Υπηρεσία με ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην κλειστή πόρτα των γραφείων στο Ξενία αναφέρει: 

«Το Τμήμα Αδειών Διαμονής Ζακύνθου, παραμένει κλειστό λόγω προβλημάτων από το σεισμό. Σε άδειες που λήγουν δε θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε πρόβλημα στην προσκόμιση δικαιολογητικών. Μόλις ανοίξει η Υπηρεσία, θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα σας, Συγνώμη για την ταλαιπωρία».

Το κτήριο του Ξενία που στέγαζε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και σήμερα στεγάζει δεκάδες υπηρεσίες δημοτικές και μη, δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και υπάρχει ζήτημα ανοιχτό ως προς το ιδιοκτησιακό, το οποίο θυμίζουμε πως τέθηκε πριν από αρκετό διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά χωρίς να δοθεί συνέχεια. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment