ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Ζητά πλήρη κατάλογο των ακινήτων από τα νησιά του Ιονίου που πήγαν στο Υπερταμείο
26-09-2018 12:02:41

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών και ζητά να λάβει πλήρη κατάλογο των ακινήτων που εκχωρήθηκαν στο υπερταμείο και βρίσκονται στα νησιά του Ιονίου.

Σε κείνο το Περιφερειακό που έγινε με τηλεδιάσκεψη και ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος βρισκόταν στη Ζάκυνθο για το θέμα των κατολισθήσεων στο Ναυάγιο, αναφέρθηκε πως σε όλα τα νησιά του Ιονίου υπάρχουν 250 ακίνητα τα οποία πέρασαν στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσσεων και επισημάνθηκε πως πρέπει να μάθουμε ποια είναι, ένα προς ένα.

Η επιστολή που έστειλε ο κ. Γαλιατσάτος την περασμένη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά επείγουσα και θίγεται η απουσία ενημέρωσης ή διαλόγου για την εκχώρηση των ακινήτων.

Η επιστολή

Τον πλήρη κατάλογο των ακινήτων που ευρίσκονται στην επικράτεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αποτελεί πρόθεση ή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να περιέλθουν στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., ζήτησε με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, αλλά και στην Υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Περιφερειάρχης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της ΠΙΝ, για την έλλειψη ενημέρωσης ή δημοσίου ή θεσμικού διαλόγου, ως προς τις υπουργικές αποφάσεις, για τη διάθεση χιλιάδων ακινήτων του Δημοσίου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Γαλιαστάτος στην επιστολή «όλα τα ακίνητα, αναγράφονται μόνο με τους ΚΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ανίχνευση τους από τους αυτοδιοικητικούς φορείς και όποιους άλλους θεσμικούς παράγοντες θα είχαν έννομο συμφέρον και ενδιαφέρον κοινωνικής, πολιτικής, και νομικής αντίδρασης».

Η επιστολή εστάλη στον Υπουργό Οικονομικών στις 21 Σεπτεμβρίου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment