ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Επί ξυρού ακμής η πλειοψηφία στο Δήμο!
01-08-2018 12:32:53

Η κρίση στους κόλπους της δημοτικής πλειοψηφίας βαθαίνει όλο και περισσότερο και προχθές είχαμε μία ακόμα ανεξαρτητοποίηση, αυτή του πρώην Αντιδημάρχου Λαγανά Αναστάσιου Μποτώνη ο οποίος ήλθε σε αντιπαράθεση με το Δήμαρχο, που κορυφώθηκε με την απώλεια των Γαλάζιων Σημαιών. 

Μέχρι τώρα έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό της πλειοψηφίας ο Αναστάσιος Μποτώνης και η Ντενίζ Πυριόχου και αυτή του Αναστάσιου Μποτώνη είναι η τρίτη κατά σειρά ανεξαρτητοποίηση.

Όμως εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά είναι το περιεχόμενο των επίσημων ανακοινώσεων που αντάλλαξαν μεταξύ τους  οι κ.κ. Κολοκοτσάς και Μποτώνης, περιεχόμενο πολύ αιχμηρό και δηκτικό.

Πριν περάσουμε αναλυτικά στο ιστορικό των ανακοινώσεων πρέπει να αναφέρουμε πως τους τελευταίους μήνες έχουν προκληθεί σοβαρά ζητήματα συνοχής της πλειοψηφίας, τα οποία είναι εμφανή, αφού οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων γίνονται ασθμαίνοντας λόγω της απουσίας από αυτά πολλών Συμβούλων της συμπολίτευσης.

Ο κ. Μποτώνης την περασμένη εβδομάδα έκανε γνωστή την παραίτησή του από την Επιτροπή Τουρισμού και από τα Δημοτικά Συμβούλια «έως ότου οι Υπηρεσίες του Δήμου παράσχουν στην Επιτροπή τα απαραίτητα εργαλεία για να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της». Στην ανακοίνωσή του επεσήμανε πως «τα πρόσφατα προβλήματα που ανακύπτουν με την άναρχη τουριστική ανάπτυξη, επιτάσσουν, εάν όχι την εγκατάλειψη της άσκησης τουριστικής πολιτικής από  τον Δήμο, την επιβεβλημένη παρουσία του, στην άσκηση τουριστικής στρατηγικής με απώτερο στόχο τη χάραξη στρατηγικής που θα βελτιώνει και θα αναβαθμίζει το νησί για το συμφέρον όλων και όχι μόνο των επαγγελματιών».

Ακολούθησε η απάντηση του Δημάρχου ο οποίος απέδωσε αυτές τις ενέργειες στο ότι δεν ανανεώθηκε η θητεία του κ. Μποτώνη ως Αντιδημάρχου. Μάλιστα ο κ. Κολοκοτσάς άσκησε εκ νέου κριτική στον κ. Μποτώνη για ελλείψεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΚΔΑΥ και στην απάντησή του ανέφερε: «Σας διατήρησα στην Επιτροπή Τουρισμού, ενώ προσφάτως αναλάβατε και τη θέση του αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ, με κύρια δραστηριότητα τα θέματα καλής και ορθής λειτουργίας του ΚΔΑΥ, του οποίου η λειτουργία -επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται στον χώρο αυτό- κατά την επίσκεψή μου στις 26-7-18 διαπίστωσα πάλι, την πλήρη εγκατάλειψη του χώρου καθώς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους, σε ένα περιβάλλον απαράδεκτο, περιτριγυρισμένο από όγκους ανακυκλωσίμων υλικών να τους αφήνει έκθετους σε κινδύνους σε θέματα δημόσιας υγείας και πυρασφάλειας. Για το θέμα απέστειλα και πάλι σχετικό έγγραφο, το οποίο θα κοινοποιηθεί και σε εσάς, γιατί οι υπάλληλοι καθαριότητας πρέπει να προστατευθούν και η κατάσταση να διευθετηθεί».

Προχθές ήλθε η επιστολή του κ. Μποτώνη που είναι η δήλωση ανεξαρτητοποίησης και σε αυτήν αναφέρει:

Η δήλωση 

Κύριε Δήμαρχε 

Μετά την επιστολή παραίτησής μου από την Επιτροπή Τουρισμού και αποχής από τα καθήκοντά μου ως Δημοτικού Συμβούλου «έως ότου οι Υπηρεσίες του Δήμου παράσχουν στην Επιτροπή Τουρισμού τα απαραίτητα εργαλεία για να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της» καταλάβατε άλλα αντί άλλων…

Θεωρήσατε σωστό κατά την προσφιλή σας τακτική, να  προσπαθήσετε να μειώσετε εμένα και την προσπάθειά μου στέλνοντάς μου μια αήθη επιστολή, στην οποία όχι μόνο με στηλιτεύσατε αλλά εμπεριέχονται και πλάγιες απειλές. 
Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια κ. Δήμαρχε.

Έχετε διολισθήσει σε άσχημο δρόμο επιβαρύνοντας το ΘΕΣΜΟ του Δημάρχου και τους συμπολίτες μας με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Θεωρώ ότι για να προστατέψω πρώτα τους Ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν  και κατόπιν τον εαυτό μου, επιβάλλεται ηθικά να σας γνωρίσω ότι από σήμερα και μέχρι το πέρας της θητείας μου θα αγωνίζομαι για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

Σας προτρέπω να ακούτε ευλαβικά τους λίγους εναπομείναντες συμβούλους σας, οι οποίοι δουλεύουν ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ και σηκώνουν στους ώμους τους το βάρος των προβλημάτων του Δήμου μας καθώς και το δικός σας «βάρος»  και να σκύψετε  στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας που και εσείς ο ίδιος έχετε προσθέσει, αφήνοντας την αναζήτηση συμμαχιών, προσώπων και  τρόπων για να παραμείνετε γαντζωμένος σε μια «κούφια» υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές. Εσείς προσωπικά, παρότι «Στρατηγός»,  ούτε δώσατε, ούτε δίνετε κάποια μάχη για τη Ζάκυνθο. 

Οι συμπολίτες μας έχουν γνώση και κρίση.

Υγεία και θυμητικό,  που έλεγαν και οι παλαιότεροι.

Μετά τιμής
Μποτώνης Αναστάσιος
Ανεξάρτητος Δημοτικός  Σύμβουλος

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment