ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και περαιτέρω προστασία του προμαχώνα Minotto στο Κάστρο της Μπόχαλης
11-07-2018 08:51:00

Εδώ και περίπου ένα μήνα ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και περαιτέρω προστασία του προμαχώνα Minotto στο Κάστρο της Μπόχαλης και η εξέλιξη αυτή προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον του σημαντικού αυτού μνημείου.

Οι παρεμβάσεις έχουν επικεντρωθεί στο βορειοδυτικό τμήμα του Κάστρου όπου διαπιστώνεται το σοβαρότερο πρόβλημα μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν το Νοέμβρη του 2016, οδήγησαν την κήρυξη του νησιού μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προκάλεσαν ζημιές και σε μνημεία, όπως στην περίπτωση του Κάστρου και των σοβαρών κατολισθήσεων στον προμαχώνα Minotto.

Το 2017 ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός μεταλλικού προστατευτικού τοιχίου για την προστασία των περιηγητών αλλά και των κατοικιών της περιοχής από φαινόμενα κατολίσθησης, ενώ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μια μελέτη για το πρόβλημα της παθολογίας των πρανών.

Με βάση την μελέτη αυτή, εγκρίθηκαν μια σειρά από εργασίες που θα γίνουν σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση που ξεκίνησε τώρα περιλαμβάνει εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 320.000 Ευρώ ενώ αντίστοιχος φαίνεται να είναι ο προϋπολογισμός και για τις υπολειπόμενες εργασίες που θα ακολουθήσουν.

Να σημειωθεί τέλος πως η παρουσία του αρχαιολόγου αλλά και των εργατών που απασχολούνται στο έργο που υλοποιεί ιδιώτης, μετά από ανάθεση από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν σωτήρια για έγκαιρη κατάσβεση της φωτιάς που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στο δάσος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment