ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ
Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από τους επανελέγχους της δειγματοληψίας θαλασσινού νερού!
11-07-2018 08:37:52

Στα χέρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας βρίσκονται από προχθές τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας θαλασσινού νερού από διάφορα σημεία της Ζακύνθου, τα οποία επανελέγχθηκαν μετά τις πρώτες ανησυχητικές μετρήσεις. Οι δειγματοληψίες έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε 7 διαφορετικά σημεία περιοχών στις οποίες είχαν διαπιστωθεί περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης το προηγούμενο διάστημα και είχαν γίνει παρεμβάσεις και έλεγχοι από το ΚΕΠΠΕ το Υγειονομικό και το Τμήμα Περιβάλλοντος..

Τα νέα αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά καθώς οι δείκτες των μικροβιολογικών φορτίων, που στις προηγούμενες μετρήσεις ήταν υψηλοί και είχαν χτυπήσει.. «κόκκινο», σήμερα είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων και δεν προκαλούν ανησυχία ή φόβο για τη δημόσια Υγεία.

Η πληροφορία αυτή προκαλεί μεγάλη ανακούφιση, ιδιαίτερα σε λουόμενους που απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις ακτές της Πόλης αλλά και στο Τσιλιβή, καθώς θυμίζουμε πως οι πρώτες ενδείξεις ήταν ανησυχητικές και αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε επανέλεγχος.

Τα νέα αυτά δεδομένα, αποδεικνύουν πως ο φόβος… «φυλάει τα έρμα» και το ενδεχόμενο να εκδοθεί ακόμη και οδηγία για απαγόρευση των λουτρών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ίσως να κινητοποίησε κάποιους που όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσαν με χαμηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον.

Ωστόσο, τα στοιχεία των δειγματοληψιών από το Κεντρικό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας τόσο αυτή τη φορά όσο και την προηγούμενη, αποτελούν μια «φωτογραφία» της κατάστασης την συγκεκριμένη στιγμή όπου γίνεται η δειγματοληψία και δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό σε ένα νησί που φέτος υποδέχεται τεράστιο αριθμό επισκεπτών χωρίς να μπορεί ακόμη να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες. Οι μνήμες άλλωστε από τα πρόσφατα συμβάντα με τα λύματα να βγαίνουν από τα φρεάτια και μέσω του ρέματος να φτάνουν στην παραλία είναι νωπές και δεν επιτρέπουν σε κανένα να σφυρίζει αδιάφορα.

Η επισήμανση αυτή γίνεται διότι με αφορμή τα τελευταία περιστατικά κάποιοι βάφτισαν το μαύρο … «άσπρο» και αντί να δράσουν αποτελεσματικά προς όφελος της δημόσιας υγείας , των ντόπιων και των επισκεπτών, έκαναν λόγο ακόμη και για υπερβολές από την πλευρά των δημοσιογράφων.

Σε κάθε περίπτωση οι συχνοί και επαναληπτικοί έλεγχοι αλλά και οι επαγρύπνηση των πολιτών θα συμβάλουν ώστε να μην επαναληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις, υπό την προϋπόθεση πάντα πως θα δοθεί λύση και στα πραγματικά αίτια του προβλήματος.

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου: έλεγχοι σε όλο το νησί!

Οι πληροφορίες από τη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας σε σχέση με τις τελευταίες δειγματοληψίες ήρθαν λίγο μετά την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που ζητούσε υπεύθυνες απαντήσεις σε σχέση με την ασφάλεια των πολιτών που κάνουν το μπάνιο τους στις θάλασσες της Ζακύνθου.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Γ. Κωνσταντίνου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ζήτησε να γίνουν έλεγχοι σε όλο το νησί, με τα αποτελέσματά τους να κοινοποιούνται όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

«Δεν μπορούμε στη βάση κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων να διαλύσουμε το νησί . Σε αυτά τα θέματα πρέπει να είμαστε αυστηροί και αμείλικτοι. Ζητήσαμε εγγράφως απαντήσεις και τις αναμένουμε και εγγράφως. Οι υπηρεσίες έχουν χρέος είτε να καθησυχάσουν τους πολίτες είτε να ενημερώσουν για το τι γίνεται και να βρουν λύση» σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου, που δεν ήθελε να χαρακτηρίσει τα όσα είπε ο Δήμαρχος για τους οικιακούς βόθρους.

«Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τι παράγει ένα σπίτι σε σχέση με τι παράγει ένα ξενοδοχείο; Προφανώς και δεν πρέπει να γίνεται ρύπανση ούτε στη μια ούτε στην άλλη περίπτωση αλλά ας σκεφτόμαστε τι λέμε!» σχολίασε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment