''ΚΑΤΗΓΟΡΩ'' ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΔΡΑΝΟΥΝ
Ομόφωνα εγκρίθηκε το πρόγραμμα κουνουποκτονίας από το Περιφερειακό!
24-05-2018 11:45:00

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων εξέφρασαν τα πολιτικά πρόσωπα στη προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα κουνουποκτονίας.

Αν και οι αιρετοί έδειξαν ότι δεν ήθελαν να έλθουν σε απευθείας σύγκρουση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, φάνηκε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αδράνεια και αδιαφορία για να γίνει έργο και η δικαιολογία είναι ότι δεν γνωρίζουν πως γίνονται αυτοί οι διαγωνισμοί και ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η καθυστέρηση μας οδήγησε στα τέλη Μαΐου χωρίς να έχει γίνει ούτε η δημοπρασία για την εντομοκτονία, ενώ αναφέρθηκε ότι υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που καταγράφεται καθυστέρηση στη δουλειά των υπηρεσιακών που προβάλλουν διάφορα επιχειρήματα…

Το Περιφερειακό (που έγινε με τηλεδιάσκεψη) ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση μέχρι να υπάρξει απαρτία με τη συμμετοχή συμβούλων από όλα τα νησιά.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Μωραΐτης ανέφερε πως η επόμενη τακτική συνεδρίαση θα γίνει στους Παξούς το διήμερο 2 και 3 Ιουνίου και κάλεσε τους συναδέλφους του να δηλώσουν εγκαίρως τα θέματα που θέλουν να συζητηθούν.

Η εισήγηση

Στη υπηρεσιακή εισήγηση που έγινε αναφέρθηκε ότι οι υπηρεσίες υγείας δεν είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη δημοπρασία, αλλά δεν εξηγήθηκε γιατί συνέβη αυτό, με δεδομένο ότι τις περασμένες δεκαετίες ήταν οι ίδιες υπηρεσίες που προέβαιναν σε διαγωνισμούς για εντομοκτονία και μυοκτονία.

Οι σύμβουλοι

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος έβαλε ευθέως κατά των υπηρεσιακών παραγόντων και ζήτησε να μάθει γιατί δεν παρευρίσκεται ο Διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας για να δώσει απαντήσεις. Ειδικότερα ζήτησε να πληροφορηθεί πότε είναι η
καταλληλότερη εποχή για την εφαρμογή του προγράμματος και αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Η Περιφέρεια κατάφερε να εξασφαλίσει κονδύλι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έτσι να μην καθυστερεί μέσω του προϋπολογισμού και της έγκρισής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανέφερε ότι έκανε ότι μπορούσε για να φέρει τις πιστώσεις και να γίνουν εγκαίρως οι συσκέψεις, αλλά τίποτα δεν έγινε στην ώρα του. Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Γαλιατσάτος άφησε αιχμές στους υπαλλήλους ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους για να προχωρήσει το πρόγραμμα.

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κορφιάτης είπε ότι εδώ στη Ζάκυνθο υπάρχουν περιοχές που τα μαγαζιά κλείνουν γιατί υπάρχουν τόσα πολλά κουνούπια που δεν μπορούν να δουλέψουν και να έχουν πελάτες. Μάλιστα ανέφερε τις Αλυκές και το Κερί ως δύο από τις περιοχές που υπάρχουν πολλά κουνούπια.

Τελικά η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα και η Ζάκυνθος θα λάβει ποσό 15 χιλιάδων ευρώ ενώ συνολικά η ΠΙΝ 150 χιλιάδες ευρώ.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment