ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ
Ασθμαίνοντας οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 05-04-2018 18:52:33

Στην περίπτωσή μας ισχύει η λαϊκή παροιμία «ήταν στραβό το κλίμα, τό΄φαγε και ο γάιδαρος» αλλά στην παρούσα φάση καλύτερα να αποφύγουμε τις εντάσεις και να ασχοληθούμε με την ουσία που είναι η συστηματική λειτουργία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο.

Η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση δεν έγινε γιατί δεν υπήρξε απαρτία και είχαμε πολλές απουσίες από την πλειοψηφία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα πάμε για συνεδρίαση μετά το Πάσχα.

Τα θέματα που κάθε φορά έρχονται στις συνεδριάσεις (επειδή είναι αρμοδιότητα της εν λόγω Επιτροπής) αφορούν καταστήματα και σχετίζονται με τη νομιμότητα της λειτουργίας τους, την έκδοση νέων αδειών κλπ.

Βεβαίως υπάρχει πάντα η εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά εκείνο που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει αδυναμία λήψης αποφάσεων, τα θέματα παραπέμπονται για το απώτερο μέλλον και εν ολίγοις βλέπουμε δυσλειτουργία και αναβλητικότητα.

Χωρίς παρεξηγήσεις και γκρίνιες οι οποίες ακολουθούν την κριτική που γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης, πρέπει να σημειώσουμε πως η Επιτροπή που - όπως λέει και τ’ όνομά της - είναι για την ποιότητα της ζωής των δημοτών, οφείλει να κάνει πράξη την ποιότητα και να αφήσει κατά μέρος τις αποτυχημένες πρακτικές του χθες.

Οι νόμιμοι και έντιμοι επιχειρηματίες πρέπει να συναγωνίζονται επί ίσοις όροις με όλους τους άλλους και όχι να βλέπουμε φαινόμενα θερμοκηπίου για όσους έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διαφορετικούς συσχετισμούς.

Υπενθυμίζουμε στους εκλεγμένους από το ζακυνθινό λαό Δημοτικούς Συμβούλους πως σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο «η επιτροπή ποιότητας ζωής είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του Δήμου. Κατά την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων της λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό δράσεων οι οποίες αποβλέπουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και εν γένει στην εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες. Επίσης εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα καθορισμού χρήσεων γης, πολεοδομικά, αναπλάσεις περιοχών, εγκρίνει πολεοδομικές μελέτες, αποφασίζει για την προστασία του περιβάλλοντος» και πολλά άλλα εξίσου σοβαρά…

Αν αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους όλοι, ή μερικοί από τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή, καλύτερα να το δηλώσουν ευθαρσώς και να αποχωρήσουν. Άλλωστε είναι τόσο σοβαρές οι ευθύνες τους απέναντι στο λαό και στους επαγγελματίες, που δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στη δημοκρατία μας με απουσίες και στρουθοκαμηλισμούς.

Ιδού πεδίο δόξης λοιπόν για να αποδείξουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πως είναι ικανοί να διαχειριστούν τα θέματα του Δήμου και εκφράσουν με τόλμη και παρρησία τις πολιτικές τους θέσεις. Οτιδήποτε άλλο είναι ύποπτο.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας