ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ Π. ΛΙΒΕΡΗ
Αίτημα για έλεγχο από την υπηρεσία Περιβάλλοντος στο Λίβα κατέθεσε ο Σύλλογος του Βραχιώνα
14-02-2018 13:00:23

Τις εγκαταστάσεις της προσωρινής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Λίβα αναμένεται να επισκεφτούν το επόμενο διάστημα οι υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μετά από αίτημα για έλεγχο που υποβλήθηκε στην Υπηρεσία από το Σύλλογο Προστασίας του Βραχιώνα.

Οι εκπρόσωποι του  Συλλόγου, που ως γνωστόν έχουν ήδη κινητοποιηθεί προς τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ζητώντας να υπάρχει συνεχής έλεγχος στην περιοχή, ζητά από κλιμάκιο της Υπηρεσία να επισκεφτεί το χώρο και να διαπιστώσει αν υπάρχουν ζητήματα παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα αντίστοιχο αίτημα είχε υποβληθεί και προς τη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου υπάλληλοι της οποίας πραγματοποίησαν αυτοψία πριν από λίγες ημέρες, ενώ αντίστοιχα αιτήματα είχαν υποβληθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στην Υπηρεσία δόμησης του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες είχε προαναγγελθεί από την πρώτη στιγμή και από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο που και ο ίδιος επισκέφτηκε το Λίβα πριν από λίγες ημέρες μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Μηχανικών αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Πρόεδρος ΤΕΕ για το Λίβα: Είναι μια καλή αρχή  αλλά χρειάζονται βελτιώσεις

Τις εντυπώσεις του από τις εγκαταστάσεις στο Λίβα μετέφερε μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Λιβέρης, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και αυτός το χώρο.

«Είναι μια καλή αρχή, αλλά είναι ακόμη αρχή. Η διαδικασία έχει αρχίσει να λειτουργεί, έστω και με προβλήματα ή ελλείψεις τα οποία εμπεριέχονται και στα πορίσματα της επιτροπής παραλαβής του εξοπλισμού. Προσωπικά διατηρώ μια πρώτη ένσταση για το κατά πόσο η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής του τελικού υπολείμματος θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Καλοκαιριού και μια  δεύτερη αφορά το γεγονός ότι η επεξεργασία γίνεται σε σκουπίδια που έμειναν για καιρό χωρίς να μαζευτούν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα μια που η διαχείριση έχει σχεδιαστεί για ..φρέσκα σκουπίδια και όχι για σκουπίδια σε αποσύνθεση. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως αυτά του δρόμου πρόσβασης βλέπω σιγά – σιγά να δρομολογούνται» δήλωσε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment