Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Λ. Νιοτόπουλος: ''Πρέπει να δώσουμε λύσεις στην υιοθεσία των ορφανών''
14-02-2018 12:44:55

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος για την υπόθεση της υπαλλήλου που μετακινείται με παράλληλα καθήκοντα στην Κεφαλονιά, είπε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της υιοθεσίας των ορφανών από τις αντίστοιχες οικογένειες και παράλληλα θα γίνει προσπάθεια στελέχωσης των υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό.

Ο κ. Νιοτόπουλος πήρε το λόγο και μίλησε αφού είχε τοποθετηθεί και ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενώ υπενθύμισε σε όλους τους συμβούλους ότι οι υπηρεσίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες της Περιφέρειας. 

«Υπάρχει υποστελέχωση και λόγω των μνημονίων δεν γίνονται προσλήψεις. Θέλουμε υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Στην υιοθεσία που ζητούν οι οικογένειες από την Κεφαλονιά πρέπει να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις» σημείωσε ο κ. Νιοτόπουλος ο οποίος ανέφερε πως πρόσφατα η Ζάκυνθος κάλεσε ένα γεωλόγο από άλλο νησί για να κάνει έλεγχο σε ένα θέμα της Ζακύνθου με κατολίσθηση εδάφους. «Ο γεωλόγος ήλθε από την Κεφαλονιά και με την μετακίνηση του υπαλλήλου λύθηκε το πρόβλημα της Ζακύνθου. Δεν αρνούμαι τα δικαιώματα των υπαλλήλων και γι’ αυτό ζήτησαν την Τετάρτη στη γενική συνέλευση να γίνει τηλεδιάσκεψη για το θέμα της μετακίνησης. Προς τιμήν της η υπάλληλος δέχτηκε να πάει στην Κεφαλονιά για το θέμα των ορφανών παιδιών που πάνε για υιοθεσία» είπε  ο κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου χαρακτήρισε λάθος την ενέργεια της κατάληψης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας και συμπλήρωσε πως οι προσλήψεις απαιτούν χρόνο που δεν μπορεί να λύσει σήμερα τα προβλήματα των οικογενειών που ζήτησαν την υιοθεσία.

Επιπλέον ο κ. Νιοτόπουλος ανέφερε πως ο υπάλληλος που θα μετακινηθεί δεν πρόκειται να βάλει χρήματα από την τσέπη του και τον οικογενειακό προϋπολογισμό γιατί θα πληρωθεί με χρηματικό ένταλμα πληρωμής (ΧΕΠ), κάτι που ενέκρινε και ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν από τον κ. Νιοτόπουλο είναι ότι τα παράλληλα καθήκοντα δεν υπερισχύουν των κυρίων καθηκόντων, ενώ η απόφαση του Περιφερειάρχη για την μετακίνηση της εν λόγω υπαλλήλου είναι συνολικά για 60 ημέρες, αλλά όχι συνεχόμενες. 

«Η θέση η δική μας και του Περιφερειάρχη είναι να στελεχωθούν οι υπηρεσίες, όμως και τα ορφανά πρέπει να υιοθετηθούν. Το πρόβλημα λύνεται με εκ περιτροπής μετακινήσεις των υπαλλήλων από όλα τα νησιά. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε τη μετακίνηση της υπαλλήλου για 2-3 ημέρες. Αναρωτιέμαι ποιοι δεν θέλουν να λυθεί αυτό το πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Νιοτόπουλος.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment