ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΗΛΛΟΥΣ
Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητήθηκε η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών
14-02-2018 09:30:00

Συζήτηση για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Ζακύνθου έγινε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη το περασμένο Σάββατο και εκεί το ζήτημα τέθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Θ. Γουλή.

 Η απάντηση που δόθηκε από την πλειοψηφία είναι ότι πρέπει να στελεχωθούν με περισσότερο προσωπικό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να γίνονται τακτικοί έλεγχοι και να μειωθούν ή εξαλειφθούν τα φαινόμενα.

Ο κ. Θεόδωρος Γουλής στην ομιλία του είπε ότι σε όλα τα νησιά του Ιονίου υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά στη Ζάκυνθο έχουμε πολλές καταγγελίες και πρόκειται για μία πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και πετσοκόβει τους μισθούς. 

«Στη Ζάκυνθο μόνο ένα ξενοδοχείο εφαρμόζει την Κλαδική ΣΣΕ και αυτή μόνο ως προς τους μισθούς. Όχι ωράρια, άδειες, ρεπό κλπ. Οι επίσημες καταγγελίες (Επιθεώρηση Εργασίας) για απλήρωτη εργασία ξεπερνούν τους 170 εργαζόμενους, όμως τα πραγματικά νούμερα είναι πολλαπλάσια.

Από  Ξενοδοχείο με έδρα την Λευκάδα οι εργαζόμενοι (140 άτομα) έχουν κάνει και καταγγελία στον εισαγγελέα μέσω ΣΕΠΕ χωρίς όμως ακόμα να έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Για το Δώρο Χριστουγέννων έχει παγιωθεί η τακτική να τα καταβάλλουν σε τραπεζικό λογαριασμό και εν συνεχεία να τα επιστρέφουν οι εργαζόμενοι κάτω από την πίεση που δέχονται.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών των κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ.

Επερωτάσθε:

- Σε τι ενέργειες θα προβείτε σαν Περιφέρεια ΙΝ ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αφετέρου δε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς της αυθαιρεσίας και της απληρωσιάς;

Απαντώντας σε όλα αυτά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος είπε ότι «είναι θέμα στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών για να μειωθούν αυτά τα φαινόμενα και να σταματήσουν. Όμως δεν πρέπει να λέμε πως η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα είναι κατάρα. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και η ανάπτυξη πρέπει να διανέμεται με τα οφέλη της παντού. Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι κορωνίδα. Ωστόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει κάτι άλλο να κάνει από το να εκδώσει ψήφισμα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο στα ξενοδοχεία».

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment