ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ''ΚΡΟΥΣΕΙΣ'' ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
Λύση με την εγκατάσταση της στρατιωτικής γέφυρας στον Αγ. Χαραλάμπη αναζητά το Λιμενικό Ταμείο
14-02-2018 12:18:38

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, η ανάγκη για λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα όπως αυτό του κυκλοφοριακού, προβάλει ακόμη πιο έντονη μια που, ειδικά φέτος, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, το οδικό δίκτυο του νησιού μας θα δεχτεί πολύ μεγαλύτερο φορτίο! 

Η προσοχή στρέφεται μοιραία και στην πολυσυζητημένη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη, καθώς είναι γνωστό πως πρόκειται για ένα από τα σημεία όπου δημιουργείται τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και πολύωρες καθυστερήσεις στους οδηγούς που κινούνται από την Πόλη προς το Αργάσι και το Βασιλικό, εκεί όπου βρίσκονται κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού.

Οι προσπάθειες της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου για την εγκατάσταση μια σιδερένιας στρατιωτικής γέφυρας που θα λύσει άμεσα το πρόβλημα στην περιοχή, συνεχίζονται έστω και αν ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα  ενώ θυμίζουμε πως σχετικές εξαγγελίες είχαν γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου Στ. Κοντονή, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. 

Οι «κρούσεις» προς το ΤΑΙΠΕΔ για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων είναι συνεχείς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Α. Ζήβας βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στην παραχώρηση του τμήματος της υπό κατασκευής μαρίνας που χρειάζεται για την εγκατάσταση της βάσης της γέφυρας.

Καθώς όμως το αίτημα μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει εισακουστεί, το Λιμενικό Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται και σε εναλλακτικές λύσεις, όπως η εγκατάσταση της γέφυρας στο  τμήμα του οικοπέδου της μαρίνας που έχει παραχωρηθεί με παλιότερη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Καθώς το συγκεκριμένο τμήμα του οικοπέδου έχει ήδη παραχωρηθεί στην Περιφέρεια εδώ και αρκετό διάστημα, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την κατασκευή της νέας γέφυρας, οι διαδικασίες αδειοδότησης της εγκατάστασης μπορεί να προχωρήσουν πιο γρήγορα.

Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται και τα αποτελέσματα που υπάρχουν, με την ελπίδα τουλάχιστον αυτό το Καλοκαίρι να μην προκύψουν τα γνωστά προβλήματα στην περιοχή. 

Μ.Π.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment