ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ
Αναταραχή στην αυτοδιοικητική ζωή του τόπου από αλλεπάλληλες δικογραφίες στο χώρο της Καθαριότητας
14-02-2018 08:47:22

Μια σοβαρή υπόθεση ταλανίζει εδώ και αρκετό διάστημα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια στην αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας και πολύ σύντομα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις που θα προκαλέσουν αίσθηση στην Κοινή Γνώμη.

Πρόκειται για την έρευνα της Δικαιοσύνης που αφορά τα πεπραγμένα της Επιχείρησης αλλά και του Συνδέσμου Καθαριότητας στο πρόσφατο παρελθόν: Λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στους θεσμούς που μέχρι πρόσφατα είχαν την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι εξελίξεις θα έχουν ειδική βαρύτητα και ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα που θα μπορούν να βγουν.

Ένα στοιχείο που αξίζει να επισημανθεί είναι πως η δικαστική έρευνα, ξεκίνησε με ιδιαίτερη μέθοδο και προσοχή  περίπου δέκα χρόνια μετά τις καταγγελίες που έγιναν για τους δύο παραπάνω φορείς, από πρόσωπα της πρώην αντιπολίτευση Ευστ. Μπετίνη στο Δήμο Ζακυνθίων σε ότι αφορά την Επιχείρηση και τον τέων Δήμαρχο Αρκαδίων Στ. Μποζίκη, σε ότι αφορά το Σύνδεσμο Καθαριότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, παράλληλα με την υπόθεση για την οποία έχει ήδη γίνει αναφορά σε προηγούμενα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας και αφορά την έρευνα για την Επιχείρηση καθαριότητας, μια ακόμη δικογραφία εξελίσσεται και αφορά το Σύνδεσμο Καθαριότητας. Η υπόθεση αφορά συνολικά 17 άτομα, μέλη κατά το παρελθόν του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Καθαριότητας και ευθύνες που μπορεί να έχουν σε μια σειρά από αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση του φορέα και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα της δικαστικής έρευνας έγινε κατόπιν καταγγελίας – αναφοράς που έγινε το 2007 από τον  τότε Δήμαρχο  Αρκαδίων Στ. Μποζίκη, προς την εισαγγελική αρχή του νησιού, με αφορμή πορίσματα ελέγχων στο. Είχε προηγηθεί μια ομόφωνη απόφαση για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Αρκαδίων.

Εν αναμονή Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών

Ειδική βαρύτητα όμως φαίνεται να έχει και η γνωστή υπόθεση που αφορά την έρευνα για την Επιχείρηση καθαριότητας και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζει ευθύνες σε συνολικά 5 άτομα.

Το κατηγορητήριο αφορά κακουργηματική απιστία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση και η περίοδος αναφοράς είναι τα διαχειριστικά έτη από το 2004 μέχρι το 2007.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται το παραπεμπτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αφετηρία της έρευνας ήταν η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τον Σεπτέμβριο του 2008 στον Εισαγγελέα τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου και ειδικότερα οι Στ. Μπετίνης, Π. Αβράμης, Γ. Αρμένης, Δ. Κοντονής, Δ. Λαδικός και Αλ. Ξένος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment