ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΝΕΤΟΣ
Ας προσέξουμε τις εξελίξεις στο Αιγαίο 13-02-2018 12:34:41

Την ώρα που στην Κύπρο τουρκικά πολεμικά πλοία εμποδίζουν τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και στο Αιγαίο άλλα τουρκικά πολεμικά εμποδίζουν κάθε επαφή ακόμα και ψαράδων με τα Ίμια στην Αθήνα η πολιτική ζωή βυθίζεται στα σκάνδαλα και την σκανδαλολογία αναπαράγοντας τα όσα τραγικά συνέβαιναν στη χώρα στις αρχές του περασμένου αιώνα, τότε που την οδήγησαν στη μικρασιατική καταστροφή.

Είναι απόλυτα υποκριτικό μπροστά στις φιλοπόλεμες πρωτοβουλίες της γειτονικής χώρας, η Ελλάδα, η Ευρώπη και κατά συνέπεια η Κύπρος να προσπαθούν να υποβαθμίζουν τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ευελπιστώντας στον “από μηχανής θεό” ή σε μια νέα διεθνή συγκυρία που θα κάνει τους αφηνιασμένους δικτάτορες της Τουρκίας να ηρεμήσουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της, χωρίς κραυγές και ψιθύρους και να επικεντρωθούν στις σοβαρές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά προβλήματα που πολλοί βλέπουν να έρχονται αμέσως μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή.

Η χώρα μας θεωρείται πολύ πιθανόν ότι θα είναι ο επόμενος στόχος ενός ωμού εκβιασμού, από εκείνους που τακτικά τα τελευταία χρόνια ασκεί προς όλους σχεδόν τους γειτόνους της η Τουρκία και ίσως να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένη τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά.

Γι’ αυτό δεν υπάρχει η πολυτέλεια ενός νέου εμφύλιου διχασμού για ζητήματα που ανήκουν αποκλειστικά στην δικαιοδοσία της δικαιοσύνης.

Χρειάζεται εθνική ενότητα και συνεννόηση, πριν και πάνω απ’ όλα.

Φ.Σ.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας