ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η οφειλόμενη τιμή στο Λορέντζο Μερκάτη
13-02-2018 12:31:21

Μια βραδιά τιμής και μνήμης σε έναν γενναιόδωρο Ζακυνθινό που έφυγε από τη ζωή πρόωρα και τίμησε με τη ζωή και τα έργα του την αυθεντική ζακυνθινή αρχοντιά, οργάνωσε η Εραλδική και Γενεαλογική Εταιρία Ελλάδος στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλιάς Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας.

Η εκδήλωση αφορούσε τον Λορέντζο Μερκάτη και έγινε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Σε αυτήν παρευρέθηκαν δεκάδες Ζακυνθινοί και Αθηναίοι, στην οποία μίλησαν διακεκριμένοι συμπολίτες μας, για την διαδρομή του αείμνηστου “Αlonso”, όπως τον γνώρισαν οι αναγνώστες μας, μέσα από τις τακτικές διηγηματικές συνεργασίες που είχε με τον -Ε.

Μεταξύ των παρευρισκομένων και τιμητικά προσκεκλημένων στην εκδήλωση, ο κ. Φώτης Κουβέλης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Μεταξάς και ο εκδότης του -Ε- Φίλιππος Συνετός.

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος κ. Διονύσιος-Αγγελος Μινώτος και οι ομιλητές: ο Πρόεδρος της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρείας Ελλάδος, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης - Σαραντινός, η κα Ίνα Κοριατοπούλου - Αγγέλη Δρ Ν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων πρώην αντιδήμαρχος κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων κ. Νίκιας Α. Λούντζης, ο Υπτγος Δρ Νίκος Κ. Κουρκουμέλης και η καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κα Μαριάννα Κολυβά.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment