ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Πλημμύρισαν δρόμοι σε πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου!
12-02-2018 08:37:04

Οι πολλές ώρες της βροχής που έπεσε στο νησί μας από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χθες Κυριακή δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα και δεν έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Σε μία μόνο περίπτωση είχαμε ένα ατύχημα με αίσια κατάληξη αφού ο άνδρας βγήκε από το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του.

Από την Πυροσβεστική υπηρεσία έγινε γνωστό ότι το διήμερο της κακοκαιρίας δεν έγιναν κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και η μόνη παρέμβαση που έγινε αφορούσε την απομάκρυνση ενός δέντρου που είχε πέσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Το δέντρο ήταν στο χωριό Ρωμύρι και από την πτώση του πάνω στα καλώδια είχαμε πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Η Πυροσβεστική το απομάκρυνε και η ΔΕΗ έκανε τις υπόλοιπες εργασίες.

Στην υπόθεση του ζακυνθινού που έπεσε σε βαθύ χαντάκι με νερά, η βοήθεια δόθηκε από τους δικούς του ανθρώπους. Το συμβάν έγινε το περασμένο Σαββάτο το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους. Ο συντοπίτης μας περνούσε από το δρόμο με ένα τρίκυκλο. Όμως από  το πολύ νερό που είχε συγκεντρωθεί δεν διακρίνονταν τα όρια του δρόμου από τα χαντάκια και σε κάποιο σημείο έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε μέσα στο νερό.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κατάφερε και βρήκε μόνος του από το όχημα ενώ αργότερα ανασύρθηκε το όχημά του. 

Όμως η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα από την περασμένη Παρασκευή είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στα γνωστά σημεία που κάθε φορά πλημμυρίζουν γιατί η απορροή δεν μπορεί να γίνει κανονικά. Τα φραγμένα χαντάκια, οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, τα μικρά σωληνωτά και τα πάσης φύσεως και μεγεθών σκουπίδια που υπάρχουν διάσπαρτα στο νησί σταματούν την ομαλή διέλευση των ομβρίων προς τη θάλασσα. 

Περιοχές όπως ο δρόμος του ΚΤΕΟ, το Ρωμύρι, το Σαρακηνάδο κλπ., πλημμυρίζουν και χρειάζεται μεγάλη προσοχή την ώρα που περνούν οι οδηγοί των οχημάτων, ειδικά τις νυχτερινές ώρες που η ορατότητα είναι περιορισμένη.  Τα νερά υποχώρησαν μετά από πολλές ώρες και οι δρόμοι καθάρισαν χθες Κυριακή. 

Στα συμβάντα πρέπει να καταγραφεί και το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από το Καλαμάκι που όμως  δεν δημιούργησε ζημιές, ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκαν ακόμα ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος πήρε κεραμίδια από στέγες σπιτιών και αυτή είναι η μοναδική πληροφορία που έγινε γνωστή.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment