ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Συζήτηση για τον ανδριάντα του Διον. Σολωμού
03-02-2018 11:15:00

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, προσκεκλημένος στην καρναβαλική γιορτή της Ένωσης Ζακυνθίων. Στο περιθώριο όμως της συνάντησης με τους ζακυνθινούς της Αθήνας θα τεθεί ακόμη μια φορά το πάγιο αίτημα για κατασκευή ενός ανδριάντα του Εθνικού μας Ποιητή στην Πρωτεύουσα, σε μια πλατεία που θα πάρει το όνομά του.

Θυμίζουμε πως ο Δήμος Αθηναίων, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, έχει υποδείξει μια σειρά από πιθανούς χώρους όπου θα μπορούσε να γίνει η εγκατάσταση του ανδριάντα, στην πλειοψηφία τους όμως οι προτάσεις αυτές δε φαίνεται να ικανοποιούν ούτε το Δήμο αλλά ούτε και την Ένωση Ζακυνθίων.

Η πρόταση όμως που φαίνεται να κερδίζει έδαφος και αξιολογείται είναι αυτή για την παραχώρηση χώρου στην πλατεία Ραλλούς Μάνου, μια πλατεία επί της λεωφόρου Αμαλίας, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο.

«Η συμβολή των αρχών της Ζακύνθου είναι καθοριστική για να βρεθεί λύση» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων Δ. Κονιτόπουλος σημειώνοντας πως ζητούμενο είναι να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός χώρος που θα πάρει το όνομα του Ποιητή και σε δεύτερο επίπεδο θα ανοίξει ο διάλογος για τον ανδριάντα, ως προς την κατασκευή του αλλά και την χρηματοδότηση του έργου.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment