ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Για στείρωση οδηγήθηκαν από εθελοντές τα αδέσποτα της πλατείας Σολωμού!
11-01-2018 12:44:40

Σε όλη του τη διάσταση φάνηκε χθες το πρόβλημα με τα αδέσποτα αφού από ενωρίς το πρωί είχαν κατακλύσει την πλατεία Σολωμού και έκαναν επιθέσεις σε περαστικούς. Είναι άγνωστο γιατί τις τελευταίες ημέρες τα αδέσποτα σκυλιά έφυγαν από περιοχές όπως το ΚΤΕΛ και ο δρόμος του αεροδρομίου και μετακινήθηκαν στο κέντρο της πόλης, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα αναζητά λύση.

Για πολλές ώρες χθες οι εθελοντές που πήγαν στην πλατεία προσπάθησαν να μαζέψουν τα ζώα και να τα μεταφέρουν σε κτηνιατρείο για στείρωση. 

Οι εθελόντριες εργάστηκαν πολλές ώρες γιατί τα ζώα ήταν αγριεμένα και επιθετικά. 

Με ηρεμία και ενδιαφέρον τα τάισαν και τους έδωσαν ηρεμιστικά για να μπορέσουν να  τα μεταφέρουν στο κτηνιατρείο και να τους γίνει στη συνέχεια η επέμβαση της στείρωσης.

Μιλώντας στον –Ε- η κτηνίατρος κ. Ιφιγένεια Πατήρη έκανε γνωστό ότι χθες στειρώθηκαν δύο σκυλιά και τις επόμενες ημέρες, αν αυτό καταστεί εφικτό θα μαζευτούν και τα υπόλοιπα θηλυκά για στείρωση. 

«Έτσι θα αντιμετωπιστεί το θέμα της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων γιατί γεννάνε δύο φορές το χρόνο  και κάποια από τα ζώα μπορεί να δοθούν για υιοθεσία σε ενδιαφερόμενες οικογένειες» ανέφερε η κ. Πατήρη η οποία ζήτησε από τους Ζακυνθινούς να μην συμπεριφέρονται βίαια στα αδέσποτα και να μην τα χτυπούν γιατί γίνονται όλο και πιο επιθετικά με τους ανθρώπους. Επίσης η κ. Πατήρη ανέφερε πως δεν πρέπει να αφήνουν στο δρόμο τα σκυλιά τους όσοι δεν τα θέλουν πια γιατί έτσι διαιωνίζεται το πρόβλημα. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment