Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Ν. Ακτύπης: «Αν δικαιωθούν αυτοί που υπονόμευαν το έργο, τότε θα καταστραφεί όλο το νησί»
11-01-2018 12:29:11

Πέρα από τη αδιαμφισβήτητη ευθύνη που βαραίνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το ζήτημα των απορριμμάτων, πολλές φορές έχουμε αναφερθεί και στην ευθύνη που βαραίνει εμάς τους ίδιους, τους κατοίκους αυτού του νησιού, που δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις δείχνουμε τον χειρότερό μας εαυτό.

Για του λόγου το αληθές μπορεί κάποιος να δει τι πετάμε ειδικά αυτή την περίοδο που το πρόβλημα είναι οξυμένο ενώ ακόμη πιο απογοητευτική είναι η εικόνα που υπάρχει σε περιοχές όπου δεν τις …φτάνει το ανθρώπινο μάτι.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του -Ε- ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ακτύπης, ο οποίος ανέφερε πως δυστυχώς δεν υπάρχει ρεματιά, νταμάρι, χωράφι που να μην υπάρχουν σωροί από απορρίμματα. «Πρόκειται για μια εικόνα η οποία δυστυχώς μας προσβάλει, όχι μόνο τη δημοτική αρχή, αλλά όλους. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων και  έξω από το κοινοτικό κατάστημα να  μαζεύονται στρώματα, ψησταριές, σόμπες! Στην παραλιακή ζώνη υπάρχουν ογκώδη και κάθε ρεματιά έχει γεμίσει.

Μια βόλτα στο δίκτυο από τον Πρόδρομο και πάνω είναι ενδεικτική! Είναι απογοητευτικό ότι άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό, που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, ρυπαίνουν το περιβάλλον για το οποίο έρχονται οι τουρίστες» σημείωσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως η  δημοτική αρχή, λόγω προεκλογικών δεσμεύσεων, άργησε υπερβολικά στο να υλοποιήσει το πρόγραμμα που η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε  δρομολογήσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εφαρμογή του «Καλλικράτη»

«Εμείς σαν μείζονα αντιπολίτευση στηρίξαμε τη δημοτική και παραμείναμε πιστοί στις θέσεις μας για την οριστική και την ενδιάμεση λύση στο Λίβα, χωρίς να ψάχνουμε ανά τη Ζάκυνθο καινούργιες θέσεις και χωρίς να βάλουμε σε κόντρα την κοινωνία. Σήμερα καταλήξαμε όλοι στο Λίβα και ας αναρωτηθούμε πως ό,τι χρήματα ξοδεύονται εκεί θα μείνουν στην περιοχή. Όλοι μαζί να δούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πως θα λυθεί το πρόβλημα. Τα ερωτήματα παραμένουν και θέλουμε να δούμε αν αυτά που πρέπει εφαρμοστούν κατά γράμμα ή θα έχουμε έναν νέο ΧΥΤΑ στο Λίβα. Αν δικαιωθούν αυτοί που υπονόμευαν το έργο, τότε θα καταστραφεί όλο το νησί! Τα απορρίμματα αφορούν όλη τη Ζάκυνθο και όχι μόνο τους ορεινούς ή τους πεδινούς».

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment