ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πλειστηριασμοί: Ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες - Στο σφυρί 266 ακίνητα
08-01-2018 12:01:48

Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί μετά την αναστολή στην οποία  είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να γίνουν οι πλειστηριασμοί αυτοί, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και στα ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς αποτελούν ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα που έχουν θέσει οι δανειστές για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σφυρί είναι προγραμματισμένα να βγουν 240 ακίνητα σε Ειρηνοδικεία και 26 με την ηλεκτρονική διαδικασία για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, αλλά και για οφειλές μεταξύ ιδιωτών.

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου (www.eauction.gr) έχουν ανέβει πλέον των 3.000 πλειστηριασμών που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής.

Δεν είναι πάντως σίγουρο πόσα ακίνητα θα βγουν τελικά στο σφυρί, αφού οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους πριν φτάσει η μέρα του πλειστηριασμού.

Ανάμεσα στα ακίνητα που είναι προγραμματισμένο να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη στην Αθήνα βρίσκονται μεταξύ άλλων ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Ανατολικής Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως και έκτασης 628 τ.μ., έναντι του πόσου των 423.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 5.156 τ.μ., εκτός σχεδίου μετά διώροφης αυτοτελούς κατοικίας με υπόγειο, σοφίτα και ένα εκκλησάκι περίπου 45 τ.μ., στην περιφέρεια του Δήμου Μαρκόπουλου, έναντι του πόσου των 375.000 ευρώ κι ένα οικόπεδο έκτασης 215,70 μ.τ., άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιφέρεια του Δήμου Αθηνών στη θέση «Τουρκοβούνια», έναντι του ποσού των 144.415 ευρώ.

Πηγή:madata.gr


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment