ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
51 εκ. € ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018 - Σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ψήφισή του
05-01-2018 12:14:00

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2018 αφού στην προηγούμενη σύγκληση του οργάνου δεν υπήρξε απαρτία. Το ύψος του προϋπολογισμού είναι 51.156.585 ευρώ και αναλυτικά στοιχεία θα δοθούν την ημέρα που θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο από τις Οικονομικές υπηρεσίες και τον Προϊστάμενο Γιάννη Κομιώτη

Ο προϋπολογισμός είχε εγκριθεί στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε για το λόγο αυτό στις 22 Δεκεμβρίου και την ίδια ημέρα είχε εγκριθεί και το ύψος των Δημοτικών τελών που παραμένουν σταθερά για τη νέα χρονιά. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου του 2017 είχε προγραμματιστεί διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε στη μία να εγκριθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα των έργων και στην άλλη ο προϋπολογισμός, αλλά αφενός αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση και αφετέρου δεν παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους συνδυασμούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Επιπλέον καταγράφηκαν πολλές απουσίες από την πλειοψηφία και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να ληφθεί απόφαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η έγκριση του προϋπολογισμού. 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα ψηφίστηκε με την παρουσία λίγων Προέδρων από τα Τοπικά Συμβούλια, αλλά η δεύτερη συνεδρίαση της ίδια μέρας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος αναρωτήθηκε πού πηγαίνει ο Δήμος χωρίς προϋπολογισμό γιατί τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει, ενώ έθεσε το ερώτημα ποιος και γιατί σαμποτάρει το Δήμο. 

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση της αντιπολίτευσης η οποία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί με τα σκουπίδια. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης είχε επισημάνει πως η Δημοτική αρχή δίνει συνεχώς υποσχέσεις που δεν τηρεί για το θέμα της αποκομιδής. Αμέσως μετά ο κ. Αρμένης και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού του καθώς και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ντενίς Πυριόχου, αναχώρησαν από την αίθουσα. 

Ο Δήμαρχος εκείνη την ημέρα για το θέμα των σκουπιδιών είπε ότι έχει γίνει δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων στο Λίβα και περιέγραψε αναλυτικά τι έχει κάνει από την ώρα που ανέλαβε Δήμαρχος για το θέμα των απορριμμάτων, δηλαδή τον προγραμματισμό των έργων και την εξασφάλιση των πιστώσεων.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment