ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Χρονιά εκλογών το 2018;
02-01-2018 10:40:37

Εξελίξεις και μάλιστα σημαντικές φέρνει ο καινούργιος χρόνος στην πολιτική ζωή της χώρας και οι εκτιμήσεις έγκριτων αναλυτών θεωρούν ως πιθανή την διενέργεια εθνικών εκλογών το προσεχές Φθινόπωρο.

Οι λόγοι που πολλοί εκτιμούν ότι θα καταστήσουν σχεδόν αναπόφευκτες τις εκλογές είναι αρκετοί.

Οι σημαντικότεροι από αυτούς, εκτιμάται ότι θα είναι οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, (Κυπριακό - Σκοπιανό), η έξοδος της χώρας στις αγορές και η χαλάρωση τη αυστηρής επιτροπείας των δανειστών.

Εάν πράγματι η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές θα είναι μια από τις πιο σκληρές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών καθώς στο προσκήνιο θα βρίσκονται πολλά ζητήματα διαφθοράς και ποινικών διώξεων αλλά και πολλές κοινωνικές διεργασίες, ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου.

Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ασκήσει “φιλολαϊκή” πολιτική προκειμένου να επαναφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει τον διεμβολισμό του, τόσο προς το κέντρο, όσο και προς την παραδοσιακή δεξιά με στόχο να επανασυσπειρώσει τον αστικό κόσμο υπό το βάρος των ανησυχιών του για την απουσία ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και τα δημόσια οικονομικά.

Σε κάθε περίπτωση η μάχη θα δοθεί τα σημεία και το ερώτημα είναι εάν, έως τότε, θα έχουν υπάρξει εξελίξεις στην οικονομία ή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας που να ευνοούν τη μία ή την άλλη πλευρά του πολιτικού σκηνικού.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment