Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΝΤ. ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ:
Α. Κασσιμάτης: ''Συνειδητή η πολιτική επιλογή να μη συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο''
30-12-2017 11:53:08

Τους λόγους για τους οποίους οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της Ζακυνθινής Αναγέννησης δεν παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέλησε να εξηγήσει ο επικεφαλής Αντώνης Κασσιμάτης, υπογραμμίζοντας πως η απουσία ήταν συνειδητή πολιτική απόφαση.

Θυμίζουμε πως εκτός από τα μέλη του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης, απουσίαζαν και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης αποχώρησε και ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κασσιμάτης εξήγησε πως η απουσία του ίδιου και των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων ήταν μια συνειδητή πολιτική επιλογή και επέκρινε το γεγονός ότι σε μια ημέρα  το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να συζητήσει και να πάρει απόφαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και τον προϋπολογισμό.

«Θέλαμε να δείξουμε την δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε δύο ζητήματα. Καταρχήν για το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή αλλά και για το γεγονός ότι διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο μια υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με ευθύνη της παράταξης της πλειοψηφίας. Έχουμε οριακές απαρτίες που επιτυγχάνονται από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης» τόνισε μιλώντας στον –Ε- ο επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης Αντώνης Κασσιμάτης.

Ο ίδιος εξέφρασε την αντίδρασή του για το γεγονός ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός προγραμματίστηκαν σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, την ίδια ημέρα και με απόκλιση δύο ωρών μεταξύ τους.

«Πως είναι δυνατόν να συζητάμε με διαδικασίες express αυτά τα ζητήματα και ειδικά σε μια συγκυρία που τα σκουπίδια είναι στους δρόμους; Διαπιστώνουμε μια ανεπάρκεια και μια κωμικοτραγική κατάσταση στην πλειοψηφία που δεν μπορεί να συγκροτηθεί. Απουσιάζαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και όχι γιατί αδιαφορούμε, μια που έχουμε αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον μας» τόνισε.

Τέλος, ειδικά για το ζήτημα των απορριμμάτων αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να φτάσαμε στα τέλη Δεκέμβρη και τα σκουπίδια να είναι ακόμη στους δρόμους, καταλογίζοντας ανεπάρκεια στη δημοτική αρχή, που όπως ανέφερε δεν έχει καμία δικαιολογία για τις καθυστερήσεις που είναι απαράδεκτες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment