ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοντονής: Τελικά, θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό
19-12-2017 11:59:12

Σαφές μήνυμα προς τους δικαστές έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ουσιαστικά ακυρώνει την υπουργική απόφαση για το «πόθεν έσχες». Υπογράμμισε ότι με την απόφαση αυτή ακυρώνεται η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα και «όλοι θα ελεγχθούν για όλα».

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ ακύρωσε (απόφαση 3212/2017) στο σύνολό της την υπουργική απόφαση (ΚΥΑ 1069/19.10.2017) του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την οποία καθορίζεται το περιεχόμενο υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, δημοσίευσε την απόφαση της Ολομέλειας και έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν όλες οι δικαστικές ενώσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, από το βήμα της Βουλής και κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για τον προϋπολογισμό, δήλωσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: 

Η κυβέρνηση είπε και τόνισε και το λέει κι απόψε μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, ότι επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία με όλους, αλλά πάνω απ' όλα επιθυμεί και θέτει το ζήτημα της δημοκρατίας και της ισονομίας, δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα.

Νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. Και ας το καταλάβουν όλοι ότι όποιοι λένε το αντίθετο κοροϊδεύουν την κοινωνία. Αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις τότε ο Νόμος για το πόθεν έσχες ακυρώνεται.

Αν υποχρεούται κάποιος προς δήλωση και ο νόμος ή οι δικαστικές αποφάσεις, του λένε ότι «έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις σου στα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά δεν έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τα μετρητά στην θυρίδα που έχεις στην τράπεζα», τότε καταδολιεύεται ο νόμος, ακυρώνεται ο νόμος και ακυρώνεται κάτι πολύ περισσότερο: η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο.

Η κυβέρνηση επανέρχεται και λέει να δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος; Η κυβέρνηση που επιμένει στη διαφάνεια και στον έλεγχο ή εκείνοι που επιμένουν σε καθεστώτα αδιαφάνειας;

Θα λογοδοτήσουν τελικά όλοι στο λαό. Η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα και όλοι θα ελεγχθούν για όλα.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/kontonis-telika-tha-logodotisoyn-oloi-ston-lao


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment