ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΑ «ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ»
Αντιδρούν για τις απαγορεύσεις στις ''γουρούνες'' οι επαγγελματίες
13-11-2017 11:19:26

Το θέμα που έχει κινητοποιήσει επαγγελματίες όλων των τουριστικών περιοχών και αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων, των γνωστών σε όλους ως  οχήματα- «γουρούνες», την οποία  προβλέπει ο υπό ψήφιση νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, απασχόλησε την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων την περασμένη Παρασκευή. 

Αν και η συζήτηση έγινε μόνο ως απλή ενημέρωση από τους ίδιους τους επαγγελματίες που θεωρούν ότι θίγονται με το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείο Υποδομών και σήμερα μάλιστα διοργανώνουν μια πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, θυμίζουμε πως το ζήτημα της κυκλοφορίας αυτού του είδους των οχημάτων έχει απασχολήσει το περασμένο καλοκαίρι το Συμβούλιο, λόγω του μεγάλου αριθμού των ατυχημάτων που σημειώθηκαν ειδικά στο νησί μας. Μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα μάλιστα είχε μεταφέρει στο περιφερειακό συμβούλιο και ο περιφερειακός σύμβουλος και ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Νίκος Ποταμίτης που μίλησε για τραγικό «ρεκόρ» τροχαίων ατυχημάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρών.

Αντιδρούν οι επαγγελματίες!

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή έγινε με τηλεδιάσκεψη και λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τα θέματα στην ημερήσια διάταξη, ζήτησε και πήρε για λίγα λεπτά το λόγο από την Κέρκυρα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαστών μοτοποδηλάτων του νησιού, κ. Λάσκαρης που θέλησε να ενημερώσει τους περιφερειακούς συμβούλους. Η ενημέρωση αφορούσε  τον σχεδιασμό του Υπουργείου σε σχέση με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις γουρούνες σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους, μέτρο που αφενός έχει προκαλέσει πανελλαδικές αντιδράσεις στον κλάδο, αφετέρου έχει βρει και την αποδοχή πολλών κατοίκων από νησιωτικές περιοχές που θεωρούν ότι αυτού του είδους τα οχήματα προκαλούν μόνο προβλήματα και είναι επικίνδυνα για τους οδηγούς αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχες αντιδράσεις με αυτές που διατυπώνουν οι επαγγελματίες της Κέρκυρας, διατυπώνονται και από το Σύλλογο Ιδιοκτητών επιχειρήσεων ενοικίασης οχημάτων της Ζακύνθου, τα μέλη του οποίου επίσης θα συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση. Αντίστοιχη κινητικότητα υπάρχει, όπως προαναφέρθηκε και σε όλα τα τουριστικά νησιά, με τους επαγγελματίες να κάνουν λόγο για τεράστιες απώλειες εσόδων και για απαξίωση των επενδύσεων χιλιάδων ευρώ που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια αγοράζοντας αυτού του είδους τα οχήματα προς ενοικίαση, τα οποία κυκλοφορούν και μισθώνονται νόμιμα.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου από την Κέρκυρα, επικαλέστηκε και από τη δική του πλευρά τα στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Υπηρεσία της Τροχαίας πανελλαδικά, υπογραμμίζοντας πως ο μικρότερος αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων οφείλεται στις «γουρούνες» με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες να έχουν τα πρωτεία.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί μια ειρηνική διαμαρτυρία στην οποία θα συμμετέχουν επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Τόνισε δε πως παρά τις συνεχείς «κρούσεις» ο ίδιος ο Υπουργός δεν τους έχει δεχτεί, αλλά υπήρξαν δύο συναντήσεις με τον Υφυπουργό Υποδομών.

Προβληματισμένοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι από όλα τα νησιά δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους και ζήτησαν να μάθουν ποια είναι η τεκμηρίωση από πλευράς Υπουργείου για την συγκεκριμένη πρόβλεψη στο Νομοσχέδιο.  Ο κ. Λάσκαρης σημείωσε πως δεν γνωρίζει την επιχειρηματολογία του Υπουργείου και λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, τόνισε πως κατά τη γνώμη του υπάρχουν άλλου είδους σκοπιμότητες.

Καίρια ζητήματα πάντως έθεσε από τη δική του πλευρά και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης από τη Ζάκυνθο Διονύσης Μπάστας που ζήτησε να μάθει αν τα οχήματα αυτού του είδους πληρούν τις προδιαγραφές για να κινούνται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους και τόνισε πως ένα από τα βασικά ζητήματα που έθεσε κατά την επίσημη επίσκεψή της στη Ζάκυνθο η Βρετανίδα Πρέσβης ήταν η ανάγκη λήψης μέτρων για τις γουρούνες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment