ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:
Με 8μηνες συμβάσεις οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης!
11-11-2017 11:07:16

Αντιδράσεις και προβληματισμό στους κόλπους των εργαζομένων στους Φ.Δ  προκαλεί το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων που αναμένεται να τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και αφού ολοκληρώνεται μια διαδικασία εξπρές για την κατάρτιση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και είναι θέμα χρόνου να επιβεβαιωθούν και με τη δημοσιοποίηση του Νομοσχεδίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλάζει άρδην το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης και προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις.

Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στους φορείς διαχείρισης αλλά και στο Σύλλογο «Προστασίας της Φύσης» στον οποία ανήκουν όλοι οι εργαζόμενοι στους φορείς διαχείρισης ανά την Ελλάδα, συνολικά 367 άτομα.

Το ζήτημα προφανώς και αγγίζει και το προσωπικό που σήμερα εργάζεται στο Φ.Δ ΕΘΠΖ.

Ωστόσο το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως με τη δημοσιοποίηση του Νομοσχεδίου και την ολοκλήρωση των παρατηρήσεων από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη διαβούλευση.

Αναλυτικότερα, στο  νέο Νομοσχέδιο προβλέπεται η διενέργεια διαγωνισμού για οκτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ, εντός του 2018. Η χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία θα εξασφαλίζεται από το Πράσινο Ταμείο.

Οι εργαζόμενοι στους ΦΔ θα παραμείνουν στην εργασία τους με το ισχύον καθεστώς για το 2018 μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού και την ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment