ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΠ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ
Τα νησιά του Ιονίου είναι πρωταγωνιστές σε αφίξεις αλλά και σε εισπράξεις
07-11-2017 11:30:20

Την ικανοποίησή του για τη φετινή πορεία του τουρισμού στο Ιόνιο εξέφρασε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος ο οποίος δημοσιοποίησε τα ακόλουθα στοιχεία:

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αφίξεων από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, τα Ιόνια Νησιά συνεχίζουν να είναι πρώτα σε ποσοστό αφίξεων κατά  9,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αυτό μεταφράζεται σε 218.000 επί πλέον επιβάτες, από πέρυσι.

Συγκεκριμένα η Κέρκυρα το ίδιο διάστημα εμφανίζει άνοδο 4,6%, το Άκτιο 18,9%, η Κεφαλονιά 11,4% και η Ζάκυνθος  14,8%.

Τα πλέον ενδιαφέροντα "ποιοτικά στοιχεία", είναι ότι παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισθητή αύξηση στο πρώτο εξάμηνο (Απρίλης, Μάης και Ιούνιος)  αλλά και το Σεπτέμβριο. Ενώ ο Οκτώβριος προεξοφλείται (εν αναμονή επίσημων στοιχείων) πολύ πιο ανεβασμένος από τον αντίστοιχο περυσινό.

Αυτό σημαίνει ότι γίνονται βήματα στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Άλλωστε έρχονται και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος όπου ανέβηκαν σημαντικά οι εισπράξεις στα Ιόνια Νησιά, ενώ είμαστε μαζί με την Κρήτη πρώτοι στις εισπράξεις ανά επισκέπτη και πρώτοι με διαφορά στις εισπράξεις ανά διανυκτέρευση. 

Το άλλο στοιχείο είναι ότι εντατικοποιείται η οικοδομική δραστηριότητα σε εκσυγχρονισμούς και ίδρυση νέων καταλυμάτων, κάτι που έχει επακόλουθο και την αύξηση της εμπορικής κίνησης και στις μεταφορές.

Σχετικά με την ερχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το ενδιαφέρον για εξεύρεση καταλυμάτων και την δρομολόγηση πολλών πρόσθετων πτήσεων, αρκετές των οποίων αρχίζουν από Μάρτη και Απρίλη,  η τουριστική κίνηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμαστούν ανάλογα σε προσωπικό, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, κ.λ.π

Αυτονόητα ισχύει το ίδιο και για τους Κρατικούς, Αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς (έγκαιρη προετοιμασία ακτών, καλή λειτουργία βιολογικών καθαρισμών - ολοκλήρωση όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, σήμανση, φωτισμός, οδική ασφάλεια, ιατρική φροντίδα (medical care), μέσα μεταφοράς, κλπ).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment