''ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ''
Διάλογο για την συγχώνευση ΤΕΙ και Ιονίου Πανεπιστημίου προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης!
06-11-2017 08:59:49

Τις επιφυλάξεις αλλά και τις προοπτικές που γεννούν οι συζητήσεις που ξεκίνησαν για την συνένωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σχολίασε από την πλευρά του και ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος που μιλώντας πρόσφατα στον –Ε- αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις.

Ο ίδιος προανήγγειλε συσκέψεις και συζητήσεις σε όλα τα νησιά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να γνωρίζουν τις εξελίξεις αλλά και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

«Οι πρώτες προσεγγίσεις για καταργήσεις τμημάτων προκαλούν κάποιο προβληματισμό και δικαίως. Εμείς θεωρούμε πως η συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο είναι προ-εισαγωγική και εκτός από τα ακαδημαϊκά κριτήρια που καλώς μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της αποτίμησης θα πρέπει να έχουμε υπόψη και τα ωφελήματα στους πολίτες. Και αυτά τα χαρακτηριζόμενα ως «φιλολαϊκά» κριτήρια θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη με δεδομένη την νησιωτικότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος τονίζοντας πως οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις και να τις υποβάλουν στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ληφθούν υπόψη.

Καταλυτική τέλος για τις εξελίξεις χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης τις αποφάσεις που θα πάρει η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου που έχει αυτοτέλεια.

«Σε συνεργασία με τους Δήμους θα ξεκινήσουμε μια συζήτηση. Λαμβάνουμε υπόψη όσα λέγονται και ακούγονται ακόμη και από κάποιους που ίσως δεν θα έπρεπε να μιλούν αλλά αντίθετα να συμβάλουν θετικά» σημείωσε συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πολλές απόψεις φορέων, δομών και παραγωγικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment