ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
«Σημαντική η διεύρυνση του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλα τα νησιά»
04-11-2017 09:30:00

Με αφορμή την συνάντηση στην οποία πρόσφατα παρευρέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα την συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων και υπεύθυνος στα θέματα παιδείας Γιάννης Κόκλας υποστήριξε δημόσια το αίτημα να μην καταργηθεί κανένα από τα τμήματα του Τεχνολογικού Ιδρύματος που λειτουργεί στο νησί μας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως θετικό και ελπιδοφόρο το εγχείρημα για τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλα τα νησιά, ωστόσο τόνισε αφενός την ανάγκη να μην καταργηθούν οι υφιστάμενες δομές, αφενός ο σχεδιασμός να ολοκληρωθεί άμεσα και να μην προκύψουν προβλήματα ή προβληματισμοί για τους νέους φοιτητές.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα επεκταθεί στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, αλλά θα πρέπει να δούμε και να ενισχύσουμε τα τμήματα που λειτουργούν ήδη στα νησιά χωρίς να ακολουθούμε μια λογική καταργήσεων. Θέλουμε μια ανώτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα σε όλα τα νησιά» τόνισε ο Αντιδήμαρχος που ειδικά για τη Ζάκυνθο επεσήμανε πως σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν το Τμήμα Τεχνολόγων  Περιβάλλοντος θα ενταχθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά υπάρχει μια επιφυλακτικότητα για  την κατεύθυνση της Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

«Οι δύο κατευθύνσεις του Τμήματος της Ζακύνθου θα πρέπει να παραμείνουν, παράλληλα με τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου στο οποίο θα συμμετέχει και το ΕΘΠΖ» τόνισε ο κ. Κόκλας υπογραμμίζοντας πως προβληματισμός για το μέλλον των τμημάτων διατυπώθηκε και από τους εκπροσώπους των υπόλοιπων νησιών.

Τέλος σημείωσε πως θα πρέπει να επισημανθεί πως τα τμήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι αυτά που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν την κατάλληλη υποστήριξη και στελέχωση.

«Σήμερα μιλάμε για τμήματα που δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά κάποιος ευθύνεται για αυτό. Σίγουρα για αυτό δεν ευθύνονται οι φοιτητές που επιλέγουν τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment