ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΗΡΑ, ΣΤΟΥΦΗ, ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Μάχη για τέσσερις οι εκλογές στο Επιμελητήριο!
18-10-2017 08:55:24

Το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ζακύνθου αλλά οι ενδιαφερόμενοι για να είναι υποψήφιοι το δημοσιοποιούν, ο ένας μετά τον άλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- μία ακόμα υποψηφιότητα θα γίνει επίσημα γνωστή τις επόμενες ημέρες και θα μπει δίπλα σε αυτούς που ήδη το έχουν ανακοινώσει.

Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Τσίπηρα ο οποίος είναι και τώρα μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου.

Υποψηφιότητες που έχουν γίνει γνωστές είναι του λογιστή Μαρίνου Στουφή ο οποίος είναι επίσης μέλος του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς και του ηθοποιού Κώστα Καποδίστρια που και αυτός είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ. Σε αυτές τις υποψηφιότητες πρέπει να προστεθεί και μία ακόμα που έχει γίνει γνωστή από τον απερχόμενο Πρόεδρο και είναι η υποψηφιότητα του κ. Χ. Γιακουμέλου.

Αυτές είναι οι μέχρι τώρα πληροφορίες καθώς το σκηνικό δεν είναι σταθερό και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές, ή και νέες υποψηφιότητες. 

Τα μέλη του Επιμελητηρίου πρέπει να γνωρίζουν πως οι εκλογές θα γίνουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ο αριθμός των εδρών του κάθε τμήματος του Επιμελητηρίου που θα εκλεγούν έχει ως εξής: 

Για το Τμήμα Υπηρεσιών 8 έδρες, για το Εμπορικό τμήμα 5 έδρες , για το Μεταποιητικό Τμήμα 4 έδρες και για το Τουριστικό τμήμα 4 έδρες.

Οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο για όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό και με το σύστημα της απλής αναλογικής. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη των Επιμελητηρίων, εφόσον είναι ταμειακώς ενήμερα και έχει παρέλθει τουλάχιστον ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο οικείο Επιμελητήριο, ως εξής: 

α. Κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο μία (1) ψήφο. 

β. Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής: (αα) Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών. (ββ) Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

γ. Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία. 

δ. Κάθε μονοπρόσωπη ΕΠΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της. 

ε. Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

στ. Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία. 

ζ. Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της. 

η. Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού. 

θ. Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας. 

ι. Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι του μέλη του ΔΣ. 

Νομικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα. Φυσικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.

Η  καταβολή των τελών τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ  καθώς και η εξόφληση ή ο διακανονισμός οφειλομένων συνδρομών παρελθουσών χρήσεων πρέπει να γίνει ως την Τετάρτη 25/10/2017.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment