ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Τραγάκι προτεραιότητα στο σχεδιασμό!
13-10-2017 11:33:46

Την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου της Δερματούσας θέτει ως προτεραιότητα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας που στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που προκήρυξε η Περιφέρεια για σχολικές υποδομές.

Σημειώνεται πως οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη και τη διαδικασία ανέλαβε ο σύμβουλος του Δήμου σε θέματα ΕΣΠΑ Π. Λυκουργιώτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  για το έργο υπάρχει φάκελος στη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου ο οποίος περιλαμβάνει εκτός από τα έγγραφα που αφορούν το οικόπεδο και μια πρώτη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2009 για το κτήριο, αλλά προφανώς θα πρέπει να επικαιροποιηθεί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Τζ. Πομώνη, τόσο το οικόπεδο όσο και η μελέτη βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου με μοναδική προϋπόθεση την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου. 

Ο ίδιος ενημέρωσε πως στις 21 και 22 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στη Ζάκυνθο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων και εκεί θα  μπορεί να υποβληθεί το αίτημα από το Δήμο για την παραχώρηση του οικοπέδου, το οποίο έχει ήδη κριθεί ως κατάλληλο με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής.

Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη το συγκεκριμένο έργο να προχωρήσει ενώ χαρακτηριστική ήταν και η παρέμβαση που έγινε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Τραγακίου Γιάννη Πομώνη που ήταν παρών στην συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του χωριού, απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής αναρωτήθηκε πόσοι έχουν επισκεφτεί το σχολείο που υπάρχει σήμερα στο Τραγάκι για να δουν την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί.

«Κατά τη γνώμη μου αν δε κατασκευαστεί νέο σχολείο, το συγκεκριμένο θα πρέπει να κλείσει. Δε διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις είναι σαν ένα κουτί που πηγαίνουν 30 μαθητές!» δήλωσε ο κ. Πομώνης, κάνοντας γνωστό πως αν και ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με το θέμα το 2011 συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατασκευή του σχολείου σε ένα φάκελο η τότε δημοτική αρχή είχε αδρανήσει, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος είχε προσκομίσει στο Δήμο και το παραχωρητήριο για τη χρήση του οικοπέδου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment