ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ
Σχεδόν όλα τα σχολεία της Ζακύνθου χωρίς πρόσβαση για ανάπηρους!
13-10-2017 08:15:00

Ένα πολύ σοβαρό θέμα αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας και αφορά την πλήρη απουσία μπαρών για Άτομα με  Αναπηρία σε σχεδόν όλα τα σχολεία του νησιού μας. 

Το πρόβλημα είναι γνωστό καθώς τα περισσότερα σχολικά κτήρια είναι πολύ παλιά και όταν κατασκευάστηκαν, οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση και των ΑμεΑ δεν ήταν υποχρεωτικές. Σήμερα  ωστόσο η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μαθητών είναι πλέον αυτονόητη. 

Το γνωστό αυτό από το παρελθόν ζήτημα επανήλθε  στην επιφάνεια με αφορμή ένα έγγραφο που απέστειλε πρόσφατα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στο Δήμο Ζακυνθίων και ζητά να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στα σχολεία.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης Γιάννης Κόκλας ενημερώνοντας τα μέλη τόνισε ότι το ζήτημα  είναι σοβαρό και απειλεί να «τινάξει» ολόκληρο τον προγραμματισμό για τις παρεμβάσεις στις ήδη υπάρχουσες σχολικές υποδομές στον αέρα. 

Μάλιστα επεσήμανε πως σε περίπτωση που ξεκινούσε κατά προτεραιότητα η κατασκευή μπαρών σε όλα τα σχολεία θα έπρεπε να δαπανηθεί το σύνολο των χρημάτων που ο Δήμος λαμβάνει από τον ΟΣΚ

Ο Αντιδήμαρχος διευκρίνισε πως σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο η πλειοψηφία των παιδιών με Αναπηρία φοιτά στο Ειδικό Σχολείο, ωστόσο υπάρχουν και άλλα παιδάκια με κινητικά προβλήματα αλλά και μαθητές που μπορεί λόγω ατυχήματος να χρειαστεί να μετακινούνται προσωρινά με αμαξίδιο.

«Όλα τα σχολεία μας βομβαρδίζουν με αιτήματα για κατασκευή μπαρών και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα. Προτείνω την να γίνει μια συνολική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για την κοστολόγηση των εργασιών που πρέπει να γίνουν και να ζητηθεί μια έκτακτη επιχορήγηση για το σκοπό αυτό» δήλωσε ο κ. Κόκλας σημειώνοντας πως αν δε δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση ο Δήμος θα πρέπει να διαθέσει όλο του το αποθεματικό για παρεμβάσεις στα σχολεία και δε θα μπορεί να γίνει καμία άλλη εργασία.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment