ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ
Για 100 ευρώ δεν λειτουργεί το οφθαλμολογικό μηχάνημα στο Νοσοκομείο!
12-10-2017 12:41:38

Το …«αστρονομικό» ποσό των 100 ευρώ απαιτείται για την επισκευή του ειδικού μηχανήματος που χρησιμοποιείται για βασικές οφθαλμολογικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και δεδομένης της βλάβης που υπάρχει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο το οφθαλμιατρικό ιατρείο δεν λειτουργεί ! 

Η παραπάνω δραματική κατάσταση έγινε γνωστή από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευάγγελο Τσώλα στον απόηχο της καταγγελίας που δημοσίευσε στο φύλλο της περασμένης Τρίτης  η εφημερίδα μας  για την λειτουργία του οφθαλμολογικού ιατρείου. 

Θυμίζουμε πως εκτός από τη ζημιά στον εξοπλισμό που ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί, το ιατρείο στερείται και προσωπικό, αφού ο οφθαλμολόγος του Νοσοκομείου έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Νοσοκομείο.

Αποτέλεσμα ήταν οι ασθενείς να εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα από την μοναδική οφθαλμίατρο του ΕΣΥ στη Ζάκυνθο, που είναι η οφθαλμίατρος του ΠΕΔΥΥ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσώλας το πρόβλημα αφορά εκτός από το πλήθος των ασφαλισμένων με προβλήματα όρασης και πολλές οικογένειες των οποίων τα μικρά παιδιά θα πρέπει να εγγραφούν σε σχολεία, αθλητικές δραστηριότητες κτλ και θα πρέπει να προσκομίσουν οφθαλμολογικές εξετάσεις.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και από το παρελθόν, ωστόσο είναι απορίας άξιο γιατί όλο αυτό το διάστημα το μηχάνημα παραμένει χαλασμένο παρά το γεγονός ότι το κόστος της επισκευής είναι ελάχιστο.

Ο κ. Τσώλας σημείωσε πως το θέμα έχει εκτός από κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις αφού η υποχρεωτική επίσκεψη σε ιδιώτη οφθαλμίατρο έχει σημαντικό κόστος για τους γονείς ενώ μετέφερε και την προσωπική του εμπειρία καθώς και ο ίδιος χρειάστηκε να επισκεφτεί ιδιώτη για εξετάσεις της κόρης του.

«Υπάρχει κόστος και κοινωνικό αλλά και οικονομικό από την μη λειτουργία του οφθαλμιατρικού ιατρείου. Το αντιμετωπίζουν δεκάδες συμπολίτες μας , μεταξύ αυτών και εγώ. Για 100 ευρώ δεν λειτουργεί το μηχάνημα για να γίνουν εξετάσεις. Αυτό είναι κατάντια!» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων και συμπλήρωσε πως ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες πρότεινε στη Διοίκηση να αναλάβει ο Σύλλογος το κόστος της επισκευής. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσώλα η απάντηση που δόθηκε από τη Διοικήτρια ήταν πως η επισκευή θα καλυφθεί από το Νοσοκομείο, ως οφείλει.

«Για να μην μας κατηγορήσουν κακοπροαίρετα δεν βγήκαμε να μιλήσουμε και για αυτό το πρόβλημα αλλά ευτυχώς υπήρξαν κάποιοι που τελικά το δημοσιοποίησαν. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που άλλα συγκαλύπτονται ή αγνοούνται αλλά την πληρώνει τελικά ο κοσμάκης. Ακούμε καταγγελίες για το τι είσαι τι είμαι αλλά εγώ ντρέπομαι που δουλεύω σε ένα Νοσοκομείο που δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη βασική ανάγκη» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως σε αχρηστία παραμένει πολύτιμος εξοπλισμός όπως ο αξονικός τομογράφος αλλά και ο μαστογράφος.

Σύμφωνα πάντως με όσα είπε ο ίδιος, στο Νοσοκομείο ανέλαβε καθήκοντα πρόσφατα μια γιατρός ακτινολόγος με την συνδρομή της οποίας θα ξεκινήσει η λειτουργία για ένα από τα δύο μηχανήματα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου σημείωσε πως υπάρχει σύμπλευση με τη Διοίκηση στην ανάγκη να ενισχυθεί το τμήμα των προληπτικών εξετάσεων, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσωπικό και κονδύλια.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment