ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ Γ. ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ
Άμεσες ενέργειες για την κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας !
12-10-2017 08:45:00

«Η Εγχώρια Περιουσία και οι επόμενες ενέργειες Δήμου Ζακύνθου» ήταν το θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη με καλεσμένο εισηγητή το συνταγματολόγο Γεώργιο Κασσιμάτη και η απόφαση που ελήφθη ήταν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλισή της με τη συνεργασία του πανεπιστημιακού η οποία θα είναι σε πιο σταθερή βάση. 

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κασσιμάτης εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Ζάκυνθο και χαρακτήρισε τα Επτάνησα γέφυρα πολιτισμού με την Ελλάδα. Ακολούθως μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και σημείωσε πως εκεί η επιχώριος περιουσία ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδική ήταν η μνεία που έκανε για τα έσοδα της αυτοδιοίκησης από τις παραλίες και δίνοντας μια πολιτική νότα στην ομιλία του είπε πως το δημόσιο δίνει ότι έχει για να πουληθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ στις ξένες εταιρείες. 

Ο κ. Κασσιμάτης είπε ότι πρέπει να γίνει το οφθαλμοφανές, δηλαδή να αξιοποιηθούν για ενοικίαση οι παραλίες από το Δήμο και αν το δημόσιο πει όχι, τότε να γίνουν άμεσα νομικές ενέργειες.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων που αναφέρθηκαν στις συνεχείς περικοπές που κάνει το κεντρικό κράτος προς την αυτοδιοίκηση, ζητήθηκε να γίνει συνολική παραχώρηση αυτών που της ανήκουν.

Ερωτηθείς για την αγορά του Εμίρη και το Ναυάγιο είπε ότι πρέπει να γίνει διαγραφή της άκυρης μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο και να ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Τέλος ο κ. Κασσιμάτης αναφέρθηκε στις εκτάσεις που ήταν παλιά καλλιεργούμενες αλλά μετά εγκαταλείφθηκαν και στην πορεία χαρακτηρίστηκαν δασικές από το Δασαρχείο.  Είναι οι “δασωμένες αγροτικές καλλιέργειες” που πρέπει να εξαιρεθούν από την αναδάσωση και – όπως είπε -  γι’ αυτό πρέπει να φροντίσει ο Δήμος γιατί έρχεται το Δασαρχείο και τα αναδασώνει όλα. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν Πρόεδροι Κοινοτήτων οι οποίοι έχουν εκφράσει την αγωνία τους για το μέλλον και ειδικά για τις δασικές εκτάσεις.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment