ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
Εντός των ημερών κλείνει Ξανά ο ΧΥΤΑ του Σκοπού!
12-10-2017 12:07:58

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται το εκ νέου κλείσιμο των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, κάτι που περιμέναμε πως θα γίνει στο τέλος της τουριστικής περιόδου αφού τα σκουπίδια συνεχίζουν να μεταφέρονται στον ίδιο χώρο. 

Τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν κατατεθεί από τους κατοίκους της γύρω περιοχής και αναμένεται η εκδίκασή τους, με σημεία αναφοράς τη ρύπανση σε ξηρά και θάλασσα και τη μεγάλη επιβάρυνση που δέχεται συνεχώς ο Σκοπός από τα σκουπίδια τα οποία φέτος λόγω αύξησης του τουρισμού ήταν περισσότερα σε όγκο. 

Από τον Ιούλιο μήνα που οι κάτοικοι του Καλαμακίου είχαν στείλει το τελευταίο εξώδικο στο Δήμο γνωστοποίησαν τις θέσεις τους και τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει κατά καιρούς.

Οι κάτοικοι δηλώνουν πως στην κυριολεξία αισθάνονται ότι έχουν πλήρως εγκαταλειφθεί, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους αλλά και οι περιουσίες τους, λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη θέση «Γρυπαραίικα» Βασιλικού Ζακύνθου. 

Οι εξελίξεις θέτουν όλους προ των ευθυνών τους και αναγκάζουν το Δήμο να κινηθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς για τα έργα που έχει ξεκινήσει και υλοποιεί στο Λίβα. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την προμήθεια των μηχανημάτων οφείλουν να τα δουν με πολύ πιο σοβαρό τρόπο οι υπηρεσιακοί παράγοντες και ειδικά αυτοί που διαθέτουν τη γνώση για ένα σωστό διαγωνισμό. Αν και οι φήμες που κυκλοφορούν για σκόπιμη καθυστέρηση ώστε να βρεθούμε ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων έχουν θορυβήσει την κοινή γνώμη, ο Δήμος οφείλει με τα έργα του να αποδείξει ότι πράττει με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Τα ερωτήματα των ζακυνθινών για το θέμα των σκουπιδιών είναι καθημερινά και  η αγωνία όλων κορυφώνεται αφού όλοι γνωρίζουν ότι επίκειται το κλείσιμο του Σκοπού μόλις λήξει  η τουριστική περίοδος.

Οι κάτοικοι που έχουν υπογράψει τα εξώδικα και τα ασφαλιστικά μέτρα δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν άλλη κοροϊδία και γι’ αυτό ζητούν την εφαρμογή του νόμου με οποιοδήποτε τρόπο.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment