11,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝ
Αγώνα δρόμου μέχρι τις 30 Οκτώβρη πρέπει να κάνει ο Δήμος Ζακύνθου για να υποβάλει πρόταση
12-10-2017 10:55:34

Αγώνα δρόμου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου θα πρέπει να κάνει ο Δήμος Ζακυνθίων για να υποβάλει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αφορά τις σχολικές υποδομών του νησιού στο χρηματοδοτικό μέτρο που προκήρυξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα στο καλοκαίρι. 

Θυμίζουμε πως πρόκειται για την πρόσκληση ΙΟΝ50 που προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και  αφορά την ” Συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών α’θμιας & β’θμιας εκπαίδευσης στην Π.Ι.Ν. (νέα έργα)”. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 11,5 εκατομμύρια και στόχος είναι να υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αξιοποιηθεί ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων αυτών για το νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα, στην νέα αυτή προκήρυξη, οι δικαιούχοι φορείς καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους με βάση τις κτηριακές ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία των νησιών της Περιφέρειας και σε ότι αφορά ειδικά τη Ζάκυνθο είναι δεδομένο ότι υπάρχουν σοβαρές ανάγκες ειδικά στην Πόλη.

Από νωρίς χθες το πρωί, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δ. Γεωργάνος, που είχε ζητήσει την συνδρομή τόσο του Συλλόγου Μηχανικών όσο και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ  πραγματοποίησε μια ¨περιοδεία’ σε σχολεία της Πόλης συνοδευόμενος από τον μηχανικό και Πρόεδρο του Συλλόγου Γ. Μοθωναίο.

«Οι προτάσεις μας θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και αποφασίσαμε σαν Επιτροπή Παιδείας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Καταγράφουμε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε σχολεία, προεκτάσεις σε σχολεία όπως αυτό του 1ου Λυκείου αλλά και της Λιθακιάς αλλά και ανάγκες για νέα σχολεία όπως ένα διδακτήριο για την στέγαση του 5ου Δημοτικού» σημείωσε ο κ. Γεωργάνος μιλώντας στην εφημερίδα μας.

Ο ίδιος τόνισε πως για την κατασκευή του σχολείου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το οικόπεδο που  επρόκειτο  παραχωρηθεί για το κολυμβητήριο στην Παναγούλα ενώ σημείωσε πως στο ίδιο σχεδιασμό πρέπει να ενταχθεί και το  νέο Δημοτικό Σχολείο της Δερματούσας για το οποίο υπάρχει ήδη οικόπεδο αλλά και μελέτη.

Σήμερα στη μια το μεσημέρι συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και θέμα συζήτησης θα είναι η καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν για να υποβληθεί μια όσο το δυνατόν πιο πλήρης πρόταση στην ΠΙΝ.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment