ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ MASTER PLAN ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΕ ΦΕΚ
Νέος κύκλος επαφών του κ. Κάπαρη με εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας στις ΗΠΑ!
12-10-2017 10:49:09

Την άποψη ότι οι εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γειτνιάζουν με την ακτοπλοΐα και την εμπορική δραστηριότητα επανέλαβε ο ναυπηγός Δημήτρης Κάπαρης, που το προηγούμενο διάστημα ολοκλήρωσε έναν νέο κύκλο επαφών με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας με έδρα τις Η.Π.Α.

Όπως είχε προαναγγείλει και ο ίδιος επιστρέφοντας από την συνεδρίαση της ΕΣΑΛ στην οποία είχε παρευρεθεί για να παρουσιάσει τα σχέδιά του για την προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Μαϊάμι όπου ζει μόνιμα, επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους των εταιρειών στους οποίους θα παρέδιδε ερωτηματολόγια σχετικά με τα κριτήρια επιλογής ενός προορισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Κάπαρη κοινό χαρακτηριστικό των απαντήσεων που δόθηκαν από τις εταιρείες είναι πως η πρόσδεση των κρουαζιεροπλοίων θα πρέπει να γίνεται σε ένα σημείο όπου πληρούνται αυστηρές προϋποθέσεις ασφάλειας, ειδικά σε μια περίοδο τόσο έκρυθμη όπως αυτή που διανύουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Επισκέφτηκα τις εταιρείες έχοντας μαζί μου  τα δύο σχέδια, το σχέδιο που έχει εγκρίνει η ΕΣΑΛ και το σχέδιο της κ. Φράγκου. Επί πολλές ώρες μελετήσαμε τα σχέδια και τις προτάσεις» ανέφερε ο κ. Κάπαρης συμπληρώνοντας πως συναντήθηκε με εκπροσώπους της Azamara, της Royal Caribbean International, της Celebrity, της Princess Cruises της Oceania της MSC Cruises της  Costa κ.α.

«Οι μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Royal Caribbean έχουν ειδικά τμήματα στα οποία γίνεται η δορυφορική επισκόπηση των λιμανιών. Όταν είδαν μέσω δορυφόρου την εικόνα που υπήρχε στις 8 και 16 Αυγούστου στο λιμάνι της Ζακύνθου και τους εξήγησα πως μια από τις προτάσεις είναι για το μώλο του Αγίου Διονυσίου έπαθαν σοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάπαρης υπογραμμίζοντας πως η συνύπαρξη της εμπορικής δραστηριότητας με την εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων προκαλεί διαπιστωμένες αντιδράσεις.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το ζήτημα της ασφάλειας των επιβατών είναι κυρίαρχο και πρέπει να υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος ενώ επανέλαβε πως το σημείο αποβίβασης πρέπει να βρίσκεται κοντά στα αξιοθέατα, τις τράπεζες αλλά και τα καλά εστιατόρια στο Κέντρο.

«Εφόσον ξεκινάμε από την αρχή θα πρέπει να κατασκευαστεί ένας σωστός σταθμός για την εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων» τόνισε , κάνοντας γνωστό πως το επόμενο καλοκαίρι θα προσπαθήσει να φέρει στο νησί μας γνωστούς λιμενολόγους για να δουν το λιμάνι και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Τέλος τόνισε πως τα πάντα μπορούν να γίνουν εφόσον υπάρχει θέληση και προσπάθεια, επαναλαμβάνοντας πως η κατασκευή προβλήτας στο μώλο του Αγίου Διονυσίου είναι πολύ μεγάλο λάθος.

«Δε θέλω να διχάσω τους Ζακυνθινούς αλλά αναρωτιέμαι γιατί δε ζητούν τη γνώμη μου στον ίδιο μου τον τόπο, ενώ την ζητούν από το Εξωτερικό. Πιστεύω πως ο ζακυνθινός λαός μπορεί ενωμένος να ανατρέψει μια απόφαση» τόνισε για την απόφαση της ΕΣΑΛ.

Να σημειωθεί πως η απόφαση για την έγκριση του Master Plan αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ για να αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment