ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΑΕΙ ΤΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Συνεχίζεται ο διάλογος για έναν ενιαίο φορέα εκπαίδευσης και έρευνας στα Ιόνια Νησιά!
12-10-2017 08:15:00

Το ζήτημα της συγχώνευσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι μια προοπτική που δε φαίνεται να σταμάτησε ποτέ να απασχολεί το δημόσιο διάλογο, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει αποτελέσει σημείο αντιπαραθέσεων και τριβών στην εκπαιδευτική κοινότητα. 

Καθώς το Υπουργείο Παιδείας θέτει εκ νέου το σχεδιασμό στο τραπέζι για συγχωνεύσεις και ενιαίες δομές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορες περιφέρειες της Χώρας, σε αυτές εκτός από την Περιφέρεια της Ηπείρου και τη Δυτική Αττική φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά από τον ίδιο τον Πρόεδρο της διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα σε δηλώσεις που παραχώρησε στον κεφαλλονίτη ραδιοφωνικό παραγωγό Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy τα δύο ιδρύματα βρίσκονται σε μια συνεχή και ανοιχτή συνεργασία, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη συγκροτήσει μια επιτροπή εργασίας με εκπροσώπους των δύο τμημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγώνα η επιτροπή αναπτύσσει έναν διάλογο με ακαδημαϊκά κριτήρια και θα υποβάλει τις προτάσεις του στο Υπουργείο Παιδείας 

«Στο πλαίσιο της συγκρότησης του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, ο υπουργός Παιδείας έχει συγκροτήσει μία κοινή επιτροπή από το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων νήσων για να διερευνήσουν μορφές συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ» σημείωσε στο ραδιόφωνο της Κεφαλονιάς.

Η επιτροπή αποτελείται από τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Χρυσικόπουλο, τον αναπληρωτή Πρύτανη Ιωσήφ Παπαδάτο και τον καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, ενώ από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Γιάννης Δραγώνας, ο αντιπρόεδρος Θανάσης Καλαφάτης και ο καθηγητής Ιωάννης Χάλαρης

Από το υπουργείο συμμετέχει ο Ερρίκος-Χάιμ Βεντούρας, σύμβουλος του υπουργού Παιδείας.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment