ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έφυγε από κοντά μας το αγαπημένο παιδί της Ζακύνθου!
12-10-2017 10:29:55

Ο Γιάννης Παντής ήταν για μας ο Ζακυνθινός, ο Άνθρωπος, ο Φίλος που δεν μέτραγε κανένα κόπο όταν επρόκειτο να δουλέψει για το νησί μας.

Η είδηση του θανάτου του χθες το απόγευμα άφησε ανείπωτο πόνο και θλίψη στη γενέτειρά του, αλλά και στους δικούς του ανθρώπους και στους συνεργάτες του στην πρωτεύουσα.

Ο αποχαιρετισμός θα ακουστεί στο χωριό του, εκεί θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία, εκεί θα γίνει η ταφή, εκεί θα τον ράνουν τα λουλούδια του φθινοπώρου για να αφήσουν το υγρό - σαν κλάμα - νότισμά τους σε ένα τελευταίο αντίο.

Ο Γιάννης ήταν το πολυαγαπημένο παιδί της Ζακύνθου γιατί έδινε τον εαυτό του σε όποιο λιθαράκι έπιανε για να χτίσει κάτι γερό και στέρεο για την ιδιαίτερη πατρίδα. Έτσι ξεκίνησε και ο αγώνας του για να ιδρυθεί ο φορέας του εθνικού θαλάσσιου πάρκου, του οποίου υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος και κατάφερε να κάνει πράξη αυτά για τα οποία πάλευαν επί δεκαετίες κάποιοι άλλοι, από το ίδιο μετερίζι.

Η παρουσία του λάμπρυνε το χώρο της παιδείας, έφτασε μέχρι τη θέση του αντιπρύτανη στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τελευταία επελέγη από την κυβέρνηση για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας.

Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια κάθε υψηλό στόχο, κρατήθηκε μακριά από κομματικές έριδες και άφησε το αποτύπωμά του σε χώρους πολιτισμού και πολιτικής.

Ξεχωρίζουμε στην ακαδημαϊκή του ταυτότητα και σ’ αυτήν θα σταθούμε γιατί συμπυκνώσει πολύχρονη δουλειά και πολύτιμη εμπειρία, αναγνωρισμένη από παντού.

Σε αυτό το βάθρο ανέβηκε σκαλί – σκαλί με τις δικές του δυνάμεις και κρατήθηκε σε δύσκολες εποχές με πολλές υποχρεώσεις και διαφορετικές διαδρομές.

Η συμβολή του Γιάννη στο νησί μας ήταν ανεκτίμητη και δούλευε πάντα αθόρυβα με στόχο να δει αποτέλεσμα.

Όμως η υγεία του δέχτηκε πολύ βαρύ πλήγμα τον περασμένο Μάιο που υπέστη ανακοπή και δυστυχώς δεν κατάφερε να επανέλθει.

Χθες το απόγευμα μας αποχαιρέτισε για τη γειτονιά των αγγέλων και μας άφησε μεγάλη παρακαταθήκη να τελειώσουμε αυτά για τα οποία αγωνίστηκε στη Ζάκυνθο.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε…

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment