ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο από τους μαθητές που ζητούν άμεσο διορισμό καθηγητών!
11-10-2017 11:58:26

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις και κατάληψη του σχολείου προχώρησαν χθες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, που όπως φαίνεται αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη καθηγητών. Οι ελλείψεις όπως είχε αναφερθεί και σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, δεν αφορούν μόνο τους καθηγητές μουσικής ειδίκευσης αλλά και άλλες ειδικότητες, όπως είναι καθηγητές φιλολογίας, μαθηματικών, φυσικής κ.α. με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες μαθήματος από την αρχή της χρονιάς. 

Οι μαθητές ανάρτησαν πανό στα κάγκελα της περίφραξης του σχολείου και όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα μας εκπρόσωπος του 15μελούς επί της ουσίας έκαναν πράξη το …τελεσίγραφο που έθεσαν με επιστολή τους στον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας άμεσο διορισμό καθηγητών.

Θυμίζουμε πως οι μαθητές είχαν στείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας περιγράφοντας τα προβλήματα του σχολείου στην οποία απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι γινόταν αναφορά σε 250 αναπληρωτές που θα διορίζονταν σε μουσικά – καλλιτεχνικά σχολεία , μεταξύ αυτών δεν ήταν τελικά το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου.

Η επιστολή του δεκαπενταμελούς προς τον Υπουργό, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φτάσαμε κιόλας στον Οκτώβρη και το Μουσικό σχολείο Παύλος Καρρέρ κουβαλάει στις πλάτες του ένα τεράστιο βάρος . Το βάρος της παιδείας, μιας παιδείας λειψής και ξεχασμένης , που εσείς οι ίδιοι  αφήσατε ωσάν ηθελημένα στις πλάτες του Μουσικού. Μέχρι σήμερα οι μαθητές του σχολείου αυτού τελειώνουν την σχολική τους μέρα στις δώδεκα η ώρα το μεσημέρι, έχοντας  αφιερώσει μόνο πέντε ώρες στην εκπαίδευση. Γιατί πέντε μόνο ώρες ; Γιατί οι καθηγητές που βρίσκονται στο μουσικό είναι ελάχιστοι και γιατί για έναν μαθηματικό , για έναν φιλόλογο , έναν χημικό , έναν φυσικό είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει την ύλη του σε ένα σχολείο , το οποίο αποτελείται από γυμνάσιο και λύκειο. Ένας λοιπόν καθηγητής από κάθε ειδικότητα Κύριοι , δεν μας φτάνει. Απορούμε Κύριοι, εάν τα δικά σας παιδιά βρισκόντουσαν στην δική μας θέση , θα μένατε άπραγοι όπως ακριβώς κάνετε δυστυχώς εδώ και χρόνια ; Αλλά μάλλον τα δικά σας παιδιά δεν θα βρισκόντουσαν ποτέ στην δική μας θέση , οπότε συγχωρέστε μας για τον συλλογισμό μας . Μα για να τα λέμε καθαρά , δεν έχουν όλοι οι γονείς Αγαπητοί μου την "τσέπη" για να τρέχουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα μαθήματα και προπάντων για να καλύψουν την φοίτησή τους σε ιδιωτικά σχολεία . Το σύστημα λοιπόν , το οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε  για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας προϋποθέτει μία εκπαίδευση , την οποία δυστυχώς εσείς αρνείστε να μας  δώσετε».

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας ήταν η ακόλουθη: «Από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ, που "είδε " και διάβασε το μήνυμά σας, για το οποίο ενημερώθηκε και ο Υπουργός, απαντώ υπεύθυνα πως ΣΗΜΕΡΑ (4 Οκτώβρη) τοποθετούνται 250 αναπληρωτές  για μουσικά και καλλιτεχνικά  σχολεία. Κατά συνέπεια θα έρθουν και στο δικό σας σχολείο. Θέλω, σαν δάσκαλος, να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας και για το όμορφο κείμενό σας. Το ΥΠΠΕθ έχει σκοπό να αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για χρονίζοντα θέματα των μουσικών σχολείων.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment