ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΗΣ
Ήταν ένας σπουδαίος Ζακυνθινός με μεγάλη συνεισφορά στην πατρίδα μας!
11-10-2017 08:52:00

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη νοσηλεία ο σπουδαίος Ζακυνθινός πανεπιστημιακός Γιάννης Παντής, μέχρι πρόσφατα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

Το μοιραίο επήλθε χθες το απόγευμα στις 4 μ.μ. σε Νοσοκομείο των Αθηνών που νοσηλευόταν εδώ και πολλούς μήνες μετά από καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί.

Ο Γιάννης Παντής υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα που με θάρρος και επιμέλεια αγωνίστηκε για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση των δομών της εκπαίδευσης ενώ ξεχωριστή υπήρξε η συνεισφορά του στην πατρίδα μας στη Ζάκυνθο.

Υπήρξε από τους οραματιστές του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και πρώτος πρόεδρος του την περίοδο 2000 -2005, θεμελιωτής, ως πανεπιστημιακός, του μοναδικού μεταπτυχιακού τμήματος που ιδρύθηκε στη Ζάκυνθο με έδρα το Μουζάκι την ίδια περίοδο και λίγα χρόνια νωρίτερα από τους θεμελιωτές του φεστιβάλ οικολογικού ντοκυμαντέρ ecocinema που μετά την αποχώρηση του από το ΕΘΠΖ μετώκησε κι αυτό στη Ρόδο.

Ο Γιάννης Παντής συμμετείχε σε οικολογικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία και παρά το γεγονός ότι οι εργασιακές υποχρεώσεις του ήταν μακριά από τη Ζάκυνθο, πάντα αφουγκραζόταν τους παλμούς του νησιού μας και πάντα βοηθούσε κάθε σημαντική τοπική δραστηριότητα.

Ο Γιάννης Παντής ακολούθησε μια σπουδαία πανεπιστημιακή καριέρα που έφτασε έως την εκλογή του, ως αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ως οικολόγος ακολούθησε το δόμο της αριστεράς και εντάχθηκε στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία δημόσια παρουσία του στη Ζάκυνθο υπήρξε το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου 2016 στην εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Λαλώτη, στην διάρκεια της οποίας μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον εκλιπόντα τότε αγωνιστή της οικολογίας και του πολιτισμού, για την ανέγερση του σπιτιού που γεννήθηκε ο ποιητής Ούγκο Φώσκολο και για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ώστε να μετατραπεί σταδιακά αυτό σε ένα κέντρο παιδείας και πολιτισμού για τον τόπο μας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα υλοποιώντας μια σειρά από προσωπικές πρωτοβουλίες εγκατέστησε στη Ιστορική δημόσια βιβλιοθήκη Ζακύνθου το νέο Δ.Σ. με στόχο και όραμα να την αναβαθμίσει και να την ανασυγκροτήσει.

Αυτή ήταν και η τελευταία του προσπάθεια να βοηθήσει τη Ζάκυνθο. Λίγο καιρό αργότερα υπέστη το καρδιακό επεισόδιο που τον καθήλωσε στο κρεβάτι έως την χθεσινή μοιραία ώρα της οριστικής αποχώρησης από τα εγκόσμια.

Φ.Σ.

Το τελευταίο κατευόδιο

Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία του εκλιπόντος Γιάννη Παντή θα τελεστεί την Πέμπτη στις 3.30 μ.μ. στο χωριό Άγιοι Πάντες Ζακύνθου.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment