ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘ
Το ιδιοκτησιακό κύρια αιτία των εμπρησμών!
03-10-2017 11:11:36

Συνεχίζονται οι αναφορές του αθηναϊκού τύπου στις πυρκαγιές του καλοκαιριού και στις έρευνες που διεξάγει το εγκληματολογικό της Πυροσβεστικής αλλά ακόμα τίποτα το σημαντικό δεν έχει ανακοινωθεί που να πιστοποιεί ότι η αρμόδια υπηρεσία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος που διήρκεσε για περισσότερους από δύο μήνες κι άφησε πίσω του στάχτες κι αποκαϊδια.

Σκόρπιες κι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ορισμένους ύποπτους που παρακολουθούνται αλλά τίποτα το πολύ συγκεκριμένο.

Η κυριότερη των εκτιμήσεων που διαβάζουμε στις εκτιμήσεις ειδικών του Πυροσβεστικού σώματος, αναφέρεται στο ιδιοκτησιακό των Επτανήσων, σύμφωνα με το οποίο η Αγγλική προστασία μας άφησε το 1864, μόνο ιδιωτικά δάση και όχι δημόσια, θέμα που ποτέ δεν αντιμετώπισε ρεαλιστικά και πειστικά το ελληνικό δημόσιο.

Ως εκ τούτου ο κάθε ιδιώτης έχει κάθε λόγο να κάνει το δάσος του καλλιεργήσιμη γη και στη συνέχεια οικόπεδα παρά να το αφήσει ως έχει, δίχως να μπορεί να αποκομίσει κάποιο όφελος από αυτό.

Κατ΄αυτό τον τρόπο έμπειροι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού σώματος εκτιμούν ότι εμπρηστές είναι κυρίως ιδιοκτήτες των δασών οι οποίοι χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό, διάφορους τρίτους.

Σε αυτή την κατάσταση άλλωστε αποδίδουν τον τρόπο που λειτουργεί στις μικρές κοινωνίες των χωριών ο “νόμος της σιωπής”.

Εμείς πάντως θα αντιτείνουμε ότι εάν είναι έτσι όπως ισχυρίζονται ορισμένοι ειδικοί, τότε το πραγματικό “φάρμακο” βρίσκεται στην αλλαγή του νόμου για το ιδιοκτησιακό στα Επτάνησα και η αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που μετά από κάθε φωτιά δεν θα επιτρέπεται μεταβίβαση ή αλλαγή χαρακτήρα της γης για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Όμως αυτό δυστυχώς δεν το είδαμε να συμβαίνει στον τόπο μας εδώ και πολλές δεκαετίες και μετά από εκατοντάδες πυρκαγιές που είχαμε στην διαδρομή του χρόνου.

Αλλωτε οι πιο ακριβές τουριστικές περιοχές του νησιού μας, κυρίως στα ορεινά, δεν είναι παρα καμένες, πρώην δασικές εκτάσεις.

Φ.Σ.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment