''ΜΥΡΙΣΑΝ ΕΠΤΑΝΗΣΑ'' ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Κοσμοπλημμύρα στο 3ο φεστιβάλ παιδικών χορωδιών στο Σαρακηνάδο (Φώτο + Βίντεο)
02-10-2017 12:28:00

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σαρακηνάδου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και ο κόσμος που παρακολούθησε το φεστιβάλ παιδικών χορωδιών είχε κατακλύσει το χώρο και τους διαδρόμους. Στην πρώτη σειρά βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τους Αντιπεριφερειάρχες των νησιών μας και επί σκηνής εναλλάσσονταν παιδικές παρουσίες που έβαλαν τα δυνατά τους για να μας μαγέψουν με τις φωνές τους.

Το εκπληκτικό στην εκδήλωση ήταν η ποικιλία των μουσικών θεμάτων τα οποία επέλεξαν οι υπεύθυνοι των παιδικών χορωδιών για να εμφανιστεί το κάθε σχήμα και τα πιο θερμά χειροκροτήματα του κοινού έδειξαν ότι ο στόχος προς την άψογη παρουσία είχε επιτευχθεί.

Η αρχή και ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκαν από τη Ζάκυνθο με δύο σχήματα που άφησαν άριστες εντυπώσεις. 

Η μαθητική χορωδία-μαντολινάτα  Ζακύνθου υπό τη διεύθυνση του μουσικού Αντώνη Κλάδη ανέβηκε πρώτη στη σκηνή και τελευταία ήταν η παρουσία των παιδιών του ωδείου ΕΥΗΧΟΝ που εκτέλεσαν το πρόγραμμά τους υπό τις οδηγίες της μουσικού Παναγιώτας Παυγέλου.

Οι φιλοξενούμενες χορωδίες από τα άλλα νησιά εμφανίστηκαν με τη σειρά τους  μετά τη Ζάκυνθο.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που είδαμε σε επανάληψη το έργο της καταστροφής των δασών του νησιού μας μέσω προβολής βίντεο στην οθόνη και ακούσαμε την υπόσχεση των παιδιών για αναδάσωση με το στόμα της καθηγήτριάς τους Παναγιώτας Παυγέλου

Συγκινητικό ήταν και το κλείσιμο της βραδιάς με όλες τις χορωδίες επί σκηνής και το κοινό να χειροκροτεί θερμά.  Τα παιδιά ερμήνευσαν το παραδοσιακό ζακυνθινό «Τι λαμπρά θαλασσοπούλια» που είχε επεξεργαστεί για παιδική χορωδία ο μουσικός Ιάκωβος Κονιτόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος σε δηλώσεις του στο τέλος της εκδήλωσης ανακοίνωσε ότι το 2018 θα έχουμε σε κάποιο άλλο νησί του Ιονίου το 4ο Φεστιβάλ παιδιών Χορωδιών και σημείωσε « ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση και η βραδιά είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για μια τέτοια δράση των νέων ανθρώπων, δηλαδή  μουσικές διαφορετικές, χρώματα, κινήσεις και πολύ χαρά. Η προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τους νέους χορωδούς του αύριο αλλά και τις συνθήκες συνεννόησης και συνοχής στους νέους ανθρώπους του Ιονίου, απεδείχθη ότι αξίζει τον κόπο για ότι χρειάζεται να κάνουμε και για όλα τα έξοδα που μπορούμε να δώσουμε γι’ αυτό σκοπό. Φιλοδοξούμε να κάνουμε καλύτερο το θεσμό κάθε χρονιά και με μεγαλύτερη συμμετοχή».

Οι συμμετοχές

Στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου που έγινε το Σαββάτο 30 Σεπτεμβρίου στο πολιτιστικό Κέντρο Σαρακηνάδου συμμετείχαν οι εξής χορωδίες:

Μαθητική Μαντολινάτα – Χορωδία Ζακύνθου

Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών

Παιδική Χορωδία του Ορφέα Λευκάδας

Παιδική Χορωδία του Δήμου Κεφαλονιάς

Παιδική Χορωδία Ενορίας Κυνοπιαστών «Γαλιλαία» Κέρκυρας

Παιδική Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ΕΥΗΧΟΝ Ζακύνθου

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment