ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Κίνηση Πυροσβεστών: Τεράστιες ελλείψεις υποδομών και μείωση προσωπικού
30-09-2017 10:17:50

Τα προβλήματα του κλάδου έτσι όπως διαμορφώθηκαν φέτος με το μεγάλο αριθμό πυρκαγιών καταγράφει η Κίνηση Πυροσβεστών που επισημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και λιγότερο προσωπικό. 

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν προβλήματα που αναδείχθηκαν και από την τελευταία αντιπυρική περίοδο, όπως:

Οι εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε οι πυροσβέστες να προστατέψουμε την περιουσία των συμπολιτών μας αλλά και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας (εξαντλητικά ωράρια, συνεχόμενοι τραυματισμοί συναδέλφων, παράνομες και καταχρηστικές επιφυλακές κ.α.).

Οι τεράστιες ελλείψεις υποδομών. 

Οι συνέπειες σε βάρος της πυροπροστασίας της χώρας και των υπηρετούντων υπαλλήλων από την μεγάλη έλλειψη προσωπικού και την περαιτέρω επιδείνωση της εξ αιτίας των 700 πυροσβεστών που μετακινήθηκαν στα αεροδρόμια της FRAPORT και στα Π.Κ. των ιδιωτικοποιημένων οδικών αξόνων. 

Η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την υγιεινή και ασφάλεια κατά το επιχειρησιακό έργο. 

Η αναγνώριση του επαγγέλματος ως βαρύ επικίνδυνου και ανθυγιεινού. 

Οι αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν από την επέκταση εφαρμογής του κανονισμού μεταθέσεων (μεταθέσεις-μετακινήσεις) προκειμένου να «μπαλώσουν» τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο πυροσβεστικό σώμα. 

Οι αντιδραστικές αλλαγές για το ωράριο.

Το εργασιακό ζήτημα των πυροσβεστών πενταετούς - τριετούς θητείας και των εποχικών.

Επίσης έγινε εκτενή αναφορά για τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν και για τους πυροσβέστες από την η περεταίρω εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων καθώς και το νέο μισθολόγιο.

Κοινή διαπίστωση ήταν η χαρακτηριστική αδράνεια που έχουν επιδείξει οι συνδικαλιστικές  ηγεσίες των μονίμων και των συμβασιούχων, τόσο των πρωτοβάθμιων ενώσεων όσο και των Ομοσπονδιών για όλα αυτά τα τεράστια ζητήματα. Με τη στάση τους αυτή αποδεικνύονται οι καλύτεροι νεροκουβαλητές στην εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα.  

Μπροστά σ’ αυτή την αρνητική κατάσταση που διαδραματίζεται, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε την άμεση λήψη πρωτοβουλιών και το συντονισμό της δράσης της μαζί με άλλους φορείς για τη δημιουργία προϋποθέσεων διεκδίκησης ενός αποτελεσματικού  μηχανισμού πρόληψης και καταστολής για την πυροπροστασία της χώρας μας. 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν περιοδείες και συσκέψεις με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων με όλους τους πυροσβέστες.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment