Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ:
Α. Ξένος: ''Η ύπαρξη διπλού ταμείου, και οι δαπάνες που δεν είχαν σχέση με την επιχείρηση δεν μπορούσαν να μείνουν στο συρτάρι!''
12-09-2017 12:44:00

Τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την άσκηση δίωξης για απιστία εις βάρος του Δημοσίου στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης Καθαριότητας, κλήθηκε από την εφημερίδα μας να σχολιάσει ο τέως Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανδρέας Ξένος σημειώνοντας πως η λειτουργία της εταιρείας είχε σταματήσει το 2016 και θα έπρεπε να ακολουθήσει η λύση και η εκκαθάριση η οποία ξεκίνησε την περίοδο που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος.

Θυμίζουμε πως ακολούθησε η δημοσιοποίηση του πορίσματος και η κοινοποίησή του στον Εισαγγελέα.

Ο ίδιος ανέφερε πως η τελευταία ενημέρωση που είχε ο ίδιος προσωπικά για το θέμα αφορούσε τα στοιχεία που ο ίδιος σαν πρώην Πρόεδρος κλήθηκε να καταθέσει στους Οικονομικούς Επιθεωρητές τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός που τον έκανε να αντιληφθεί πως η υπόθεση απασχολεί πλέον τη Δικαιοσύνη, έστω και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση

«Η επιχείρηση θα έπρεπε να λυθεί και να εκκαθαριστεί. Κατά την εκκαθάριση  διαπιστώθηκαν στοιχεία όπως η ύπαρξη διπλού ταμείου, δαπάνες που δεν είχαν σχέση με την επιχείρηση και άλλα πολλά. Αυτά δεν μπορούσαν να μείνουν στο συρτάρι!» τόνισε ο πρώην Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ που δε θέλησε να σχολιάσει κάτι περισσότερο για τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί.

Αναφορά από τον κ. Ξένο έγινε και στην σημερινή κατάσταση που αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων εν αναμονή της υλοποίησης της ενδιάμεσης λύσης στο Λίβα.

«Το σύστημα της διοίκησης  έχει απορρυθμιστεί και θεωρώ πως σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα. Για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί, πρέπει να πούμε πως η ένταξη της οριστικής λύσης ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Είναι σημαντικό πως η χωροθέτηση έχει γίνει αποδεκτή σχεδόν από το σύνολο της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Ξένος, σχολιάζοντας πως καταδικαστέες ενέργειες όπως οι απειλές και οι πυροβολισμοί, δεν έχουν καμία σχέση με συμπολίτες μας που μπορεί να έχουν μια διαφορετική άποψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Τέλος σημείωσε πως επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της ενδιάμεσης λύσης, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ένα πολύ σοβαρό οικονομικό ζήτημα για το κόστος της λειτουργίας της ενδιάμεσης λύσης που θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμος και ο ΦοΔΣΑ.

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα χρήματα. Επισημαίνω κάποια ζητήματα σημαντικά λόγω της οικονομικής στενότητας που ζούμε» τόνισε, επισημαίνοντας πως τα χρήματα που αποδίδει η ΔΕΗ στο Δήμο για τα τέλη καθαριότητας είναι όλο και λιγότερα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment