ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Αγωγή από τον εργολάβο για το Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Βασιλικού
12-09-2017 12:05:11

Οι εξελίξεις με το Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Βασιλικού συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που άρχισε λίγο μετά την μία το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

Ο λόγος για τον οποία υπήρξε ενημέρωση σχετίζεται με την απόφαση του εργολάβου να προσφύγει στα Δικαστήρια, έχοντας προφανώς κάποιες αξιώσεις, που όμως δεν έγιναν επακριβώς γνωστές.

Το έργο αυτό έχει δημοπρατηθεί εδώ και δώδεκα περίπου χρόνια αλλά ακόμα δεν έχει παραδοθεί καθώς η πορεία του δεν παρακολουθείται και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπάρχουν εκκρεμότητες.

Η νομική εκπρόσωπος του Δήμου έκανε γνωστό ότι υπάρχουν δύο αγωγές που εκκρεμούν στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών και η μία από αυτές αφορά το έργο του Πολυδύναμου Βασιλικού.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παρευρίσκονταν υπάλληλοι και προϊστάμενοι από τις τεχνικές υπηρεσίες  οι οποίοι ως μηχανικοί έδωσαν κάποια στοιχεία για το έργο. 

Μεταξύ άλλων έγινε γνωστό πως η Επιτροπή παραλαβής του έργου δεν το παρέλαβε επισημαίνοντας πως είναι ημιτελές. Συγκεκριμένα ένα από τα μέλη της επιτροπής (δημοτικός σύμβουλος της προηγούμενης δημοτικής θητείας) αρνήθηκε οποιανδήποτε υπογραφή.

Ο εργολάβος έχει κάνει προσφυγή  κατά της διοικητικής πράξης και δεν έχει καταθέσει τον τελικό λογαριασμό του έργου. Επίσης αναφέρθηκε πως  η εγγυητική φυλάσσεται στο ταμείο του Δήμου.

Μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες και ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν να μάθουν τι έχει γίνει και το έργο «κόλλησε», ο δήμαρχος ζήτησε από τις υπηρεσίες να ασχοληθούν, να ελέγξουν το φάκελο  και να κάνουν τις προτάσεις τους.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως είναι αδιανόητο να μην ολοκληρώνονται τα έργα και να μην αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση, σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment